Büyükşehir’de 57 kişi işten çıkartıldı

Büyükşehir’de 57 kişi işten çıkartıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkartmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinde çalışan 45 memur ve 12 işçi, istihbarat birimlerinden gelen bilgi doğrultusunda işten çıkartıldı.

Bu arada işten çıkarmaların KHK yolu ile değil, Valilere verilen yetki çerçevesinde yapıldığı öğrenildi.

DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atanmıştı. Kayyum atanmasının ardından belediyelerde birçok kişi ya KHK’lar ile ya da sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılmıştı. Ancak bugün ilk kez farklı bir yöntemle işçilerin işine son verildi. Daha önce Kanun Hükmünde Kararnameler ile işten çıkartmalar olurken, son 696 nolu HKK’da ihraçların bir kısmı ile ilgili sorumluluk Valiliklere verilmişti. İstihbarat birimlerine gelen raporlar doğrultusunda bugün bazı işçilerin işten çıkartıldığı öğrenildi.

Toplam 57 kişi işten çıkartıldı

Büyükşehir Belediyesi Personel Müdürlüğü yetkilileri, bu sabah farklı birimlerde çalışan 45 memur ve 12 işçiyi arayarak belediyeye davet etti. Yetkililer,  çalışan işçilere yazılı belgeyi vererek işten çıkartıldıklarını bildirdi.

Belediyelere kayyum atanmasının ardından rapor hazırlayan DBP, geçtiğimiz aylarda toplam 3 bin 33 işçinin işten çıkarıldığını açıklamıştı. Yeni işten çıkarılmalarla birlikte bu sayı her geçen gün artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.