Büyükşehirden çocuklara ücretsiz ders

Büyükşehirden çocuklara ücretsiz ders
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark ve Ben u Sen Mahallesi’nde ücretsiz ders destek eğitimleri veriyor.

 

Ali VURAENEL

 Örgün eğitimde görülen derslerin etüdünün yapıldığı eğitimlerde, çocukların sosyal yönlerini güçlendirmeye yönelik geliştirme programları da uygulanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte başlattığı Ders Destek Programı’nı sürdürüyor. 444 çocuğun faydalandığı Ders Destek Programı, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ile Ben u Sen Mahallesi’nde haftanın 7 günü sürüyor. 6-14 yaş arası çocukların yararlandığı ders destek programlarına kayıtlar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği Ders Destek Programı’nda, örgün eğitimde görülen matematik, İngilizce, fen bilgisi, beslenme, hijyen, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve okuma/yazma dersleri işlenerek, çocukların etüt yapmaları sağlanıyor. Ayrıca sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla drama, bağlama, gezi atölyesi, akran ve akıl oyunları eğitimleri veriliyor. Cuma günleri, söz konusu programdan yararlanan çocuklar için sinema gösterimleri düzenleniyor.

Çocuklar, örgün eğitimde daha çok fobi olarak görülen matematik dersini Sümerpark’ta açılan Matematik Atölyesi ve Akıl Oyunları Atölyesi sayesinde severek öğreniyor, atölye sayesinde soyut matematik kavramlarına dokunma şansı buluyor.

Ben u Sen’deki ders destek programına büyük ilgi

Çocuk Şube Müdürlüğü’nün Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yürüttüğü Ders Destek Programı’na öğrencilerin ilgisi devam ederken, bu yıl ilk kez Ben u Sen Mahallesi’nde açılan Ders Destek Programı’na çocuklar ve veliler büyük ilgi gösteriyor.

Örgün eğitimde görülen derslerin etüdünün yapıldığı merkezde, çocukların sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik programlar yürütülüyor, her cuma düzenlenen sinema gösterimlerine katılım sağlanıyor.

Kadın velilerde faydalanıyor

Açılan eğitim kurslarından faydalanan çocukların anneleri ise, uzman eğitmenler tarafından kadın sağlığı hakkında bilgilendiriliyor. İlk kez geçen yıl başlatılan uygulamayla eğitim gören tüm çocukların ailelerine Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Aile ziyaretlerinde ekonomik desteğe ihtiyaç duyan aileler, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor. Söz konusu çalışmanın bu yıl da sürdürülmesi bekleniyor.

Kayıtlar devam ediyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, Ders Destek Programı için kayıtların sürdüğünü, ailelerin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırabileceğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.