Büyükşehir’den taşeron işçilere: Haklarınızdan feragat edin

Büyükşehir’den taşeron işçilere: Haklarınızdan feragat edin
Taşeron işçilerin kadroya alınması tüm ülkede sevinçle karşılanırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin taşeron işçilerine tüm haklarından vazgeçtiklerine dair feragatname göndermesi işçileri şoke etti.

 

Taşeron işçilerin kadroya alınması tüm ülkede sevinçle karşılanırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin taşeron işçilerine tüm haklarından vazgeçtiklerine dair feragatname göndermesi işçileri şoke etti. Belediye, dün tüm Daire Başkanlarına feragatname gönderdi. Daire başkanları da gelen feragatnameyi doldurmaları için taşeron işçilere verdi. İsmini vermek istemeyen bazı işçiler, tüm haklarının verilmesi gerektiğini belirtti.

Taşeron işçilere kadro umuduyla çıkarılan KHK bazı işçilerin kabusu oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, taşeron işçilere kıdem tazminatı da dahil olmak üzere tüm haklarından vazgeçtiklerine ilişkin feragatnameler gönderdiği ortaya çıktı.

İşte taşeron işçilerine gönderilen o feragatname;

belge.jpg

İşveren/taşeron işçisi olarak görev yapıyorum. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127inci maddesiyle 375 sayılı KHK'ya eklenen geçici 24üncü maddede belirtilen 04/12/2017 tarihi itibariyle de çalışmaktaydım.

Adı geçen KHK'nın 127inci maddesinde belirtilen ve kadroya geçilmesi için gerekli olan şartları taşıyorum. Bu nedenle, 696 sayılı KHK ile getirilen haktan yararlanmak üzere idareniz tarafından kurulan/kurulacak şirket bünyesinde işçi kadrosuna atanmak istiyorum.

Ayrıca alt işveren olarak çalıştırılmış olmama ilişkin olarak açmış olduğum davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğimi ve en son çalıştığım idare ile daha önce kamu kurum ve kuruluşlarında alt işveren işçisi olarak çalıştığım iş sözleşmelerinden dolayı, tarafıma tanınan haklar karşılığında her hangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağımı ve bu haklarımdan feragat ettiğime dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğimi beyan ve taahhüt ederim.”

Bu feragatnameyi gören bazı işçiler şaşkına dönerken, bazıları da soluğu avukatların yanında aldı. Bu durum karşısında ne yapacaklarını bilmeyen taşeron işçilerden bazıları, bu duruma tepki gösterirken, bazıları da kazanılmış haklarının verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.