Buz gibi havada buzdan heykeller

Buz gibi havada buzdan heykeller
Londra'da "Buzdan Heykel Festivali" ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor

 Buz ustaları "en iyi buzdan heykel ödülünü" almak için yarışıyor

Londra - İngiltere'nin başkenti Londra'nın gökdelenleriyle ünlü iş merkezi Canary Wharf semtinde düzenlenen "Buzdan Heykel Festivali" ziyaretçilere, hem farklı bir deneyim, hem de buzdan heykel yapma fırsatı sunuyor.Dünyanın farklı ülkelerinden gelen buz ustaları, "en iyi buzdan heykel ödülünü" almak için festival boyunca yarışıyor.

Belçika, İspanya, Polonya, İngiltere, İsveç, ABD, İrlanda, Fransa, Afrika ve Macaristan'dan yarışmaya katılan sanatçılar, "Moda" temalı yarışmada ödülü kazanmak için iki gün boyunca ortalama 14 saat çalışarak, 2 metrelik dev buz kütleleri arasında ter döküyor. Katılımcılar, ikili gruplar halinde dev buz bloklarını elektrikli testere ve buz kırıcılar kullanarak şekillendiriyor.

Gece hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğü Londra’da dev buz bloklara önceden kararlaştırdıkları şekilleri vermeye çalışan sanatçılar aynı zamanda kendilerini izleyeme gelen birçok ziyaretçiye de ilham kaynağı oluyor. Festivali ziyaret eden ve benzer bir deneyimi yaşamak isteyenler, ücretsiz eğitimlere katılabiliyor. Hem sanatçıların buzları nasıl şekillendirdiğini izlenebiliyor, hem de buzdan heykel yapma şansı elde ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.