Buzlu su yerine süt döktü

Buzlu su yerine süt döktü
HAKKARİ - ALS hastalığı kampanyasına destek vermek için 3600 rakımlı yaylada berivanların kovalarla başına döktüğü süt nedeniyle zor anlar yaşayan Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın, nefes almakta güçlük çekti. Aydın, Kadir İnanır ve Mustafa Erdoğan'a me

  Dünyada ve Türkiye’de olup biten her şeye tepkisini sanatıyla dile getiren ve yaklaşık 5 yıldır TRT-6’da Çepik isimli programı ile izleyici rekorları kıran sıra dışı Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın ALS hastalığı kampanyasına dikkat çekmek amacıyla kendi köyü olan Hakkari Bağlı köyü 3600 rakımlı Mendeni yaylasında kafasına 50 litre süt dökerek destek verdi.  Ünlü türkücü Aydın Aydın’ın ALS hastalığına destek vermek amacıyla başlattığı ilginç kampanyaya Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş da destek verdi. Sanatçı Aydın Aydın ve HATSO Başkanı Taş, Bağışlı köyüne 14 kilometre mesafede bulunan 3600 rakımlı Mendeni Yaylası'na hareket etti. Berivanlarla birlikte sürünün içinde dolaşan türkücü, koyunları sağarak ALS hastalığı için bestelediği türküyü seslendirdi.

    ALS hastalığı kampanyasına kuzu ve koç bağışladılar

  Aydın, ALS hastalığına kuzu bağışladığını belirtirken, HATSO Başkanı Servet Taş ise bir koç bağışladı. Burada konuşan Başkan Taş, burada tüm Türkiye’ye ve dünyaya seslendiklerini belirterek, ALS hastalığına karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdığını söyledi. Taş, ”Kampanyaya farklı bir yöntemle destek sunacağız. Biz Hakkari HATSO olarak bir koç bağışlayacağız. Biz bunun değerini nakit olarak kampanya hesabına yatıracağız. Keseceğimiz koçun etini ise ise Irak savaşında göç eden Şengalli mültecilere göndereceğiz” dedi. Türkücü Aydın Aydın ve Başkan Taş, yanların bağışladıkları kuzu ve koçu alarak herkesi bu hastalığa karşı duyarlı olmaya çağırdı.

   “Bütün dünyaya, Kadir İnanır’a ve Mustafa Erdoğan’a meydan okuyorum”

  Kampanyaya destek isteyen Aydın, ”Birincisi kirvem olan 19-20’nci dönem Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata'ya, ünlü sanatçı Kadir İnanır’a ve de Anadolu Ateşi adlı dans grubunun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan’a meydan okuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.