CADDE VE KALDIRIMLAR DETERJANLA YIKANIYOR

CADDE VE KALDIRIMLAR DETERJANLA YIKANIYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimiyle birlikte, kentin ana arterlerinde cadde ve kaldırım yıkama çalışması başlattı. Gazi Caddesi’nden start alan çalışma, her gece bir cadde de sürdürülecek.

 

  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz ayları dolayısıyla hazırlanan program kapsamında, kentin ana arterlerindeki cadde ve kaldırımları deterjanlarla yıkamaya başladı. Gazi Caddesi’nden dün start alan çalışma doğrultusunda ekipler, merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi ve kaldırımlarını deterjanlı sularla yıkadı. Araç trafiğinin ve yaya yoğunluğunun seyrek olduğu saatlerde yapılan uygulamanın, yaz ayları boyunca her gün saat 21.00’dan sonra yapılması planlanıyor.

  YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

  Çalışma hakkında bilgi veren Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, yıkama işleminin merkezdeki dört ilçenin ana arter ve kaldırımlarında devam ettiğini söyledi. Cadde ve kaldırımların yoğun kir ve tozdan temizlenmesi için kokulu deterjan kullanıldığını kaydeden Baran, çalışmanın yaz ayları boyunca her gün yapılacağını açıkladı. Her akşam bir caddenin yıkanacağını belirten Baran, esnafın talebi üzerine on beş günde bir olan yıkama işleminin Sur ilçesinde haftada bir güne indirildiğini ifade etti. Baran, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla yurttaşların yoğun olarak kullandığı Yenişehir Ekinciler, Sur Gazi, Bağlar Sağlık Ocağı Caddesi’ndeki yıkama programının öne çekildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.