Çadır kentteki kurslarda Ramazan bereketi

Çadır kentteki kurslarda Ramazan bereketi
ürkiye'ye sığındıktan sonra Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen misafirlerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Adıyaman'daki kampta yaşayan Suriyeliler, günlerinin büyük bölümünü kendileri için açılan meslek kurslarında geçiriyor. Usta Öğretici Zeynep Ülkü, "Ramazan ayında önceki dönemlere göre daha fazla öğrencimiz oldu" dedi.

 

ADIYAMAN'daki çadır kentte barınan Suriyeliler, meslek kurslarına ramazan ayında daha fazla ilgi gösterdi. Türkiye'ye sığındıktan sonra Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen misafirlerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor.  Kampta Türkçe ve İngilizce eğitimi sayesinde dil öğrenen Suriyeliler, meslek kurslarında ürettikleri ürünlerin satışından da aile bütçelerine katkı sağlıyor. Çadır kentte yaşayan yaklaşık bin 100 Suriyeli ise haftanın 5 günü katıldıkları kurslarda meslek öğreniyor. 

Usta Öğretici Zeynep Ülkü, Suriyelilerin oruçlu olmalarına ve sıcak havaya rağmen kursu aksatmadığını söyledi. Kursiyerlerin ilgisi ve gayreti karşısında şaşırdıklarını belirten Ülkü, "Ramazan ayında biz bile öğleden sonra bitkin düşüyoruz ama onlar iftar saatine kadar çalışıyor. Hatta kendilerin ait çadırlarına bile gitmek istemiyorlar. Ramazan ayında önceki dönemlere göre daha fazla öğrencimiz oldu. Burayı çok seviyorlar ve çok mutlular" dedi.

Ülkü, kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin satışıyla ihtiyaçlarını karşıladığını anımsattı.

Öğretmen Zeynel Abidin Öztürk de günde 8 saat Türkçe eğitimi alan Suriyelilerin sıcak hava ve ramazan ayına rağmen devamsızlık yapmadığını aktardı.

Suriyeli Munir Yunse ise ramazan ayını çalışarak değerlendirdiklerini belirtti.

Meslek kurslarının kendilerine çok büyük katkı sağladığını anlatan Yunse, "İlk başlarda havanın sıcak olmasından dolayı zorlandık ama sonra bu duruma alıştık. Ramazanda kurslar çok yoğun geçiyor. İftarımızı açtıktan sonra kursta yarım kalan işlerimizi tamamlıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri de satıyoruz" ifadelerini kullandı. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.