Çamaşır makinesini kuluçka makinesi yaptı

Çamaşır makinesini kuluçka makinesi yaptı
Van’ın Muradiye İlçesi’nde yaşayan Fevzi Solmaz, eski bir çamaşır makinesinden civciv üreten kuluçka makinesi icat etti

 Ürettiği makinede şimdiye kadar 600 civciv üretimi yapan Solmaz, 300 bıldırcın, 200 keklik yumurtası koyarak çıkmaları halinde doğaya salacağını söyledi.

 

VAN’ın Muradiye İlçesi’nde Fevzi Solmaz isimli yurttaş, eski bir çamaşır makinesinden kuluçka makinesi yaptı. 2011 yılındaki deprem sonrası İŞKUR bünyesinde işe alınan ve geçtiğimiz aylarda işine son verilen Solmaz, çareyi eski bir çamaşır makinesini kuluçka makinesine çevirmekte buldu. Uzun bir uğraş ve emeğin ardından, çamaşır makinesinden bozma kuluçka makinesi icat eden Solmaz, makineye koyduğu yumurtalar sonucunda ilk civcivlerini de üretti. Makineye konulan yumurtaların 21 günün ardından civciv ürettiğini ifade eden Solmaz, bu zaman zarfında en çok elektrik kesintilerini zorluk yarattığını söyledi.

van.jpg

Civciv çıktı da yem bulmak zorunda

İlk denemesinde 200 civciv üreten ve sonraki tekrarlarda toplam 600 civciv ürettiğini dile getiren Solmaz, yaptığı çalışma sonucunda ortaya çıkan başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Civcivlere verecek yemi satın almada sıkıntılar yaşadığını dile getiren Solmaz, söz konusu sorunun çözülmesi durumunda daha fazla civciv üretebileceğini ifade etti.

500 kuş üretip doğaya bırakacak.

Doğaya bırakmak için 300 bıldırcın ve 200 kınalı keklik yumurtasını makineye koyduğunun bilgisini paylaşan Solmaz, il dışından bazı çiftliklerden ve tek tek gezdiği köylerden topladığı söz konusu yumurtaların sonucunu beklediğini söyledi.  Solmaz, işsizlik sonucu başvurduğu yöntemin özgünlüğüne vurgu yaparak, uğraş çabasının sonuç vermesinin kendisine mutluluk verdiğini yineledi. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.