Camileri de delik deşik ettiler

Camileri de delik deşik ettiler
Sokağa çıkma yasağının 12 gün sürdüğü Silvan'da sadece evler ve işyerleri değil camiler de asker, polis ve özel harekat timlerinin hedefi oldu. Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki camiler ağır silah ve bombalarla tahrip edildi.

 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 12 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca saldırılarında sınır tanımayan asker, polis ve özel harekat timleri camileri de hedef aldı. Yasağın getirildiği Tekel, Konak ve Mescit mahallerinde yıkılmadık ev ve işyeri bırakmayan devlet güçleri, bu mahallelerde bulunan camileri de ağır silah ve bombalarla tahrip etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii'nin polislerce taranması ve Kur'an-ı Kerim'lerin kurşunlanmasının ardından Silvan'ın Mescit Mahallesi'ndeki Hayırsever Camii ve Tekel Mahallesi'ndeki Merkez Hidayet Camii de devlet güçlerinin saldırısına uğradı. Merkez Hidayet Camii'nin ibadet yapıldığı ikinci katı kurşunlarla delik deşik edilirken, Hayırsever Camii'nde ise camlarından minaresine kadar çok sayıda kurşun ve bomba atar mermisinin isabet etmesi sonucu büyük hasar meydana geldi.

Mahalle sakinleri, "Bu büyük bir insanlık ayıbıdır" diyerek, camilerine yapılan saldırılara tepki gösterdi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.