Canikli'den 'Fransa ve İtalya ile anlaşma' açıklaması: Milli imkanlarla hava savunma sistemi oluşumuna katkı sağlayacak

Canikli'den 'Fransa ve İtalya ile anlaşma' açıklaması: Milli imkanlarla hava savunma sistemi oluşumuna katkı sağlayacak
Milli Savunma Bakanı Canikli, Türkiye, Fransa ve İtalya Savunma Bakanlarınca savunma işbirliği niyet beyanı imzalanmasına ilişkin,

 

 "Biliyorsunuz S-400 hava savunma sisteminin yanında yine salt füze sistemlerinin daha iyi bir üst modelinin bu ülke firmalarıyla geliştirilmesi, Türkiye ile birlikte üretilmesi ve kullanılmasını içeriyor" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO toplantısına katılmak üzere gittiği Brüksel'de toplantı gündemi, ikili temasları ve gündemdeki gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 

    Biliyorsunuz S400 hava savunma sisteminin yanında yine salt füze sistemlerinin daha iyi bir üst modelinin bu ülke firmalarıyla geliştirilmesi, Türkiye ile birlikte üretilmesi ve kullanılmasını içeriyor. Bu alandaki eksikliğimizi de büyük oranda giderecek ve yerli, milli imkanlarla hava savunma sisteminin oluşumuna katkı sağlayacak bir proje.

 

    NATO'nun Ege misyonu görevini tamamladı. Şubat toplantısında misyonun görevinin sonlandırılması kararının alınmasında ısrarlı olduğumuzu söyledik.

    Afganistan'a ilave muharip birlik kaydırmamız söz konusu değil, ancak muharip olmayan 100'e yakın personel gönderilmesi söz konusu olacak.

    Afganistan'a proje bazlı olarak 2018-2020 arasında 150 milyon dolar civarında mali desteğimiz olacak.

    DSG'ye verilen silahların 3.000 TIR'dan fazlasına ulaştığını, bu sayının DEAŞ ile mücadele ile örtüşmediğini ve DEAŞ ile mücadelenin sonuna gelindiğini belirterek, artık silah verilmesinin izah edilemeyeceğini belirttik.

    Bütün mevkidaşlarıma DSG adı altında verilen silahların Türkiye için ciddi güvenlik tehdidi oluşturduğunu bildirdik, silah yardımı artık sonlandırılmalı.

    İdlib'de toplam 12 gözlem noktası oluşturacağız, 3. gözlem noktası oluşturulmak üzere, bundan sonra süreç hızlanır.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.