Çatışmalar 13 bin kişiyi göç ettirdi

Çatışmalar 13 bin kişiyi göç ettirdi
Irak'ın Enbar eyaletinde IŞİD ile Irak ordu birlikleri arasında yaklaşık iki haftadır devam eden çatışmalarda, binlerce aile göç etmek zorunda kaldı.


Irak parlamentosu üyesi Ahmed El Alvani'nin tutuklanmasından sonra Enbar eyaletinde başlayan olaylar ikinci haftayı geride bıraktı. Irak ordusu ile bölgedeki aşiretler ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında devam eden çatışmalardan dolayı Enbar eyaletinde yaşam zor bir hale geldiği için binlerce aile şehri terk etmek zorunda kaldı. 13 bin kişi Enbar'dan göç etti. Son günlerde Irak'ta başlayan göçe ilişkin olarak Irak Kızılay sözcüsü Muhammed El-Xızanbi, yaptığı açıklamada, "Enbar eyaleti ve Felluce şehrinde durum çok kritik" dedi. Bu durumun kendi çalışmalarını da etkilediğini söyleyen Xızanbi, "Enbar eyaletinden şimdiye kadar 13 bin kişi göç etti. Bunların çoğunluğu da Felluce şehri ve civar kasabalardan" diye kaydetti. 

IŞİD'ın tank ele geçirdiği iddia ediliyor 

Göç eden Iraklıların çoğunun Federal Kürdistan Bölgesi'nin Hewler eyaleti sınırlarına ulaştığı öğrenildi. Öte yandan 8 Ocak günü Irak ordusuna ait bir helikopterin IŞİD tarafından düşürülmesinin ardından IŞİD'in Irak ordusuna ait bir karakola dün yaptığı saldırıda çok sayıda tankı ele geçirdiği iddia ediliyor.
Peşmergeler Irak sınırına gönderildi 
Diğer taraftan Enbar'da yoğunlaşan çatışmalardan sonra Federal Kürdistan Bölgesi yönetimi tarafından Irak'taki Kürt aşiretlerine kendilerini korumaları için IŞİD'a karşı silahlanma çağrısı yapılırken, Bölgeden binlerce peşmergenin Irak sınırına gönderdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.