ÇATIŞMALAR DURUNCA PEDAL SESLERİ ARTTI

ÇATIŞMALAR DURUNCA PEDAL SESLERİ ARTTI
Diyarbakır Sur İlçesi’nde çatışma silah ve bomba sesleri durunca, pedal sesleri yükselmeye başladı.

Kadın ve erkeklerden oluşan yüzlerce bisikletçi, doğa ve şehir turları düzenleyerek sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor. Diyarbakır Valiliği ise öğrencilere ücretsiz olarak 4 bin 258 adet bisiklet dağıttı. Sokaklarda bomba ve silah seslerini yerini gelecekte güzel ve umutlu günler için çevrelin pedal sesine bıraktı.

 

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü de eğitimciler ve aileler tarafından bisiklet kültürünün geliştirilmesi, bisiklet sporunun profesyonelce yapılarak sporcu gelişimine katkı sağlaması ve Özel Sporcuların (Engellilerin - otizm, asperger, down sendromu, mental yetersizlik, zihinsel ve bedensel engel grupları) yerel, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları ayrıca projelerle sosyal sorumluluk çalışmalarının geliştirilip toplumsal duyarlılığın arttırılması amaçlıyor.

 

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü olarak hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik bisiklet kursları verilerek bölgede sporun ve sağlığın önemine vurgu da bulunmaktadır. Şehir içi ve köylere düzenli olarak her hafta yapılan turlarla kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Şehir içinde yapılan turlarla toplum olarak bisiklet kültürünü oluşturmak ve şehirleşme içindeki trafik sorununa çözüm bulmak için etkinlikler düzenlenmektedir. bu etkinlikler ise halk tarafından büyük ilgi gösterilmektedir. Köy - kent turlarıyla da kültürümüzün tanıtımına da katkı sunmaktadır. Özellikle yakın iller ve ilçelere de turlar düzenlenerek ilçeler ve iller arası bağlarda da gelişim göstererek bisikletin sadece spor ve sağlık olmadığı aynı zamanda da iletişim açısından çok önemli bir araç olduğunu da kanıtlamaktadır.

İlçe ve il turlarımızda gidilen bölgeye kurulan kamplarla kültürel tanıtımlar da yapılmaktadır. bu turlarda bazen doğa temaları bazen de bisiklet ve şehir kültürü üzerine yapılan çalışmalarla sporcuların ve katılımcıların bilgilendirilmeleri böylece bilinç düzeyi artırılmaktadır.

Haber: Aziz FİDANCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.