Çatışmaların yaşandığı dağlarda paraşüt dansı

Çatışmaların yaşandığı dağlarda paraşüt dansı
Güneydoğu’da ilk kez yamaç paraşütü yarışması düzenlendi

Güneydoğu’da çatışmalara rağmen sportif aktiviteler hız kesmeden sürüyor. Çözüm sürecinde hava sporlarına merak saran kadınlı-erkekli gençler operasyonların yaşandığı dağlarda paraşütle adeta havada dans etti. Diyarbakır’ın Ergani ve Çermik İlçeleri arasında bulanan 2 bin rakımlı dağlarda ilk kez düzenlenen paraşüt yarışmasında 40 pilot yarıştı. Gençler bin 500 metre yükseklikten özgürlüğe uçmanın keyfini yaşadı. Havada renkli ve heyecanlı anlar yaşandı. Pilotları gören çobanın koyun sürüsünü bırakıp paraşütle atlaması dikkat çekti.

 

 Çözüm sürecinde hava sporlarına merak saran Doğulu gençler yaşanan olaylara rağmen sportif faaliyetleri hız kesmeden sürdürüyor.

 Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi Hava Kulübü ve Türk Hava Kurumu tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamı’nda Yamaç Paraşütü yarışması düzenlendi. İlk kez düzenlenen yarışmaya ilgi büyük oldu. Diyarbakır’ın Ergani ve Çermik ilçeleri arasında bulunan 2 bin rakamlı Yamaç Dağı’nda yapılan yarışmaya; Diyarbakır, Ankara, Şırnak, Erzincan, Siirt, Batman ve Mardin’den 3’ü bayan 40 profesyonel pilot katıldı.

 Sarp kayalıklara tırmanan sporcular renkli paraşütleriyle bir bir dağdan süzülerek adeta havada dans etti. Havada renkli görüntüler oluşurken, köylüler ise ilk kez gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Siirt’in takım halinde birinci olduğu yarışma sonrası Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz ile Çermik İlçe Kaymakamı Remzi Demir’de ilk kez paraşüt denemesi gerçekleştirdi. Yarışmada dereceye giren sporculara günün anısına kupa ve madalya verildi.

COĞRAFYA PARAŞÜT SPORLARINA UYGUN

Etkinliğin yapılmasına öncülük eden Vali Yardımcısı Batmaz, bölgede ilk kez paraşüt yarışmasının başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bölge coğrafyasının paraşüt sporu yapmaya uygun olduğunu altını çizen Batmaz “Allah’ın bize bağışladığı coğrafyayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yamaç paraşütü için uygun dağlar ve rüzgar mevcut. İlimizde yapılacak her türlü ulusal ve uluslar arası yarışmalara destek vermeye hazırız. Gençlerimizin bütün dallarda spor yapmalarına imkan sunmak için çalışmalarımız sürüyor. Paraşüt sporu bölgede yeni olmasına rağmen gençler tarafından yoğun rağabet görüyor.”dedi.    

ÇOBAN DA UÇTU

Yarışmanın yapıldığı Yamaçlar Köyü çobanı Mikail Çalın’da koyun sürüsünü köpeğine teslim edip pilot yardımıyla paraşüt denemesi yaptı. Havada sevinç çığlıkları atan Çalın: “Daha önce hiç uçağa binmemiştim. Yüksekte olmayı hep merak etmiştim. Uçarken kendimi kuş gibi hissettim. İmkanım olsaydı çobanlık değil profesyonel paraşütçü olmak isterdim. Uçakları hep yüksekte izledim. Bir gün havadan koyunlarımı izleyeceğim aklıma bile gelmezdi. 31 yaşındayım ömrümde yaşamadığım bir sevinci, coşkuyu yaşadım. Bu etkinliğin burada sürekli olmasını istiyorum. Bu paraşütleri buraya getiren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. ”dedi.

GENÇLER KAYNAŞTI

Türkiye’nin farklı illerinden paraşüt yarışması için Diyarbakır’da bir araya gelen gençler kardeşlik örneği sergiledi. Deneyimlerini bir birleriyle paylaşan pilotlar kısa sürede kaynaşıp Ergani Öğretmen Evi’nde Kaymakamlığın düzenlediği ziyafette aynı sofrada yemek yedi.

 AZİZ FİDANCI-DİYARBAKIR ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.