ÇATOM'lu kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor

ÇATOM'lu kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor
Diyarbakır’ın Çermik Kaymakamlığı bünyesindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) kadınlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

 

 

 

  Çermik Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren ÇATOM’da kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler, satışı yapıldıktan sonra kursiyerlere ödenen paralar aile bütçelerine büyük katkı sağlıyor. Kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözüm için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat oluşturmak amacıyla ÇATOM’da kadınlara yönelik eğitim ve meslek sahibi edici çalışmalar yapılıyor. Bir yandan okuma yazma öğrenen kadınlar, bir yandan da devam ettikleri kurslarla meslek sahibi olup para kazanıyorlar.

  ÇATOM bünyesinde ilk defa kuaförlük kursu açtıklarını, kadın giysileri ve dikimi kursu, makine nakışları ve 2 adet anasınıflarının olduklarını ifade eden ÇATOM yetkilisi, “Tüm bu kurslarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan’a teşekkür ederiz” dedi.

  ÇATOM yetkilisi, 2 haftada bir düzenli bir şekilde ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu ziyaretler kapsamında kadın sağlığı ve UNICEF destekli sosyal eğitim alanında bilgilendirme çalışması yaptıklarını da söyledi.

  Suriyeli çocuklar okula kazandırılacak

  Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen ve ilçede 2 evde ikamet eden toplamda 5 aile ve 25 çocuğun bulunduğunu ifade eden ÇATOM yetkilisi,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptıkları görüşmeler neticesinde anasınıfı düzeyinde olan çocukların ÇATOM’daki anasınıflarına alınacağını, ilk ve orta düzeyde olan çocukların ise okullara kayıtlarının yapılacağını belirtti.

    “Ekmeğimizi kazanıyoruz”

  Kursiyer kadınlar ise ÇATOM sayesinde eve mahkum olmaktan kurtulduklarını belirterek, “Artık biz de üretiyoruz. Ürettiklerimizle para da kazanıyoruz. Daha önce çeyiz için hazırladığımız el emeği ürünlerimiz her yerde satılıyor. Çok mutluyuz” ifadelerinde bulundu. (İHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.