Çavuşoğlu: Onu ciddiye almıyorum

Çavuşoğlu: Onu ciddiye almıyorum
Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum" dedi.

Haber Merkezi-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB konusundaki ciddiye almadıklarını kaydeden Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AB sürecinin ilerlemesi için her platformda diyalogların sürdüğünü belirtti.Konuşmasında 17 Aralık sürecine de değinen Bakan Çavuşoğlu, bu süreçte nelerin yaşandığını Avrupalılara anlatmanın hükümetin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Muhalefetin, bugün 'Yok Avrupa Birliği ikna olmadı, yok işte Avrupa Birliği Türkiye'yi azarlasın', anlayışıyla sürekli Türkiye'yi tüm uluslararası kurumlara ve  kuruluşlara şikayet ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Muhalefetin anlayışıyla bu işler devam edemez. Bizim kimseyi ikna etme diye bir çabamız da olamaz, kaygımız da olamaz ama yaptığımız işin neden yapıldığını ve nasıl  yapıldığını  da anlatırız."

Avrupa'dan gelen telkin, görüş ve düşünceleri her zaman ciddiyetle değerlendirdiklerini  vurgulayan  Çavuşoğlu, "Yeter ki objektif olsun, yeter ki  yapıcı olsun ama Türkiye'ye emir verir gibi bir direktifi bizim kabul etmemiz söz konusu değildir, bu hiçbir zaman olmamıştır ama görüş ve önerileri her zaman  dikkate alırız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu Ciddiye Almıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB konusundaki açıklamalarını ciddiye almadıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Mektup yazarak, Türkiye'yi sürekli şikayet eden bir parti liderinin ya da sorumlusunun açıklamalarını ben şahsen ciddiye almıyorum" dedi.

Avrupa standartlarında bir anayasa isteniyorsa en azından uzlaşılan 60 maddelik paketin meclise sunulmasını isteyen Bakan Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti: "Biz ne diyorsak 'Hayır' demek, ne yapıyorsak 'Yanlış' demek ve sürekli Türkiye'yi karalamak, küçük düşürmeye çalışmak eski bir alışkanlığın nüksetmesidir. Yani Türkiye küçülsün, dışarıdan Türkiye  azarlansın, Türkiye baskı altında olsun ve 'Türkiye küçülürse belki biz iktidara geliriz' anlayışıdır ama bu hesapların tutmadığını anlaması gerekiyor."

Muhalefet ile AB sürecinde ortak hareket etme arzusunda olduklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, HSYK ile ilgili anayasa değişikliğinin yanı sıra birçok konuda ortak çalışma teklifinde bulunduklarını, fakat CHP'nin her seferinde kendilerine farklı bahaneler sunduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.