Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse hedef olur

Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse hedef olur
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cerablus operasyonuyla ilgili, "YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi öncelikle, bir an evvel Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır" dedi.

 

 

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile ortak basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin altıncı gününde olan Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili konuştu.

 

Bakan Çavuşoğlu, "Gerek Cerablus gerekse Afrin’den doğuya doğru başlatılan operasyonun amacı bu bölgeden DAEŞ terör örgütünü temizlemektir. Küçük bir kuvvetle bile DAEŞ terör örgütü kontrol ettiği şehirleri terk edip kaçıyor. Yıllardır biz bunu söylüyoruz, sadece hava operasyonuyla DAEŞ’i yenmek mümkün değil. Karadan etkili operasyonlarla hem Irak hem Suriye’de DAEŞ’i temizleyebiliriz. 5-6 ülke bile bu konuda işbirliği yapsaydı Suriye veya Irak'ta DAEŞ diye bir şey kalmazdı" dedi.

 

Operasyonun yapıldığı Mumbuc cebi denilen bölgede ağırlıklı olarak Arapların yaşadığını söyleyen Çavuşoğlu, Arapların hedef olmadığını da hatırlattı.

 

YPG/PYD’nin operasyondan rahatsız olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı, "DAEŞ ile mücadele ettiğini söyleyen bir terör örgütün DAEŞ’e yönelik operasyondan neden rahatsız olsun? Madem ortak hedef DAEŞ neden rahatsız oluyor? YPG’nin hem ABD’nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi bir an evvel Fırat Nehri’nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır. Ama Membic ve diğer bölgelerdeki Araplar hedef değildir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.