Çek turistler Süphan’da kayboldu

Çek turistler Süphan’da kayboldu
Adilcevaz ilçesinden Süphan Dağı’na tırmanan Çek Cumhuriyeti uyruklu iki turist, Süphan Dağı’nın kuzey yamaçlarında bulunarak tedavi altına alındılar.

BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinden Süphan Dağı’na tırmanan Çek Cumhuriyeti uyruklu iki turist, Süphan Dağı’nın kuzey yamaçlarında bulunarak tedavi altına alındılar.

Türkiye'nin üçüncü büyük dağı olan Süphan Dağı'na önceki gün Sabah izinsiz ve rehbersiz tırmanan Çek Cumhuriyeti uyruklu iki dağcı, iniş sırasında yollarını kaybetti. Türkiye'deki Çek Cumhuriyeti konsolosluğunu öğle saatlerinde arayarak kaybolduklarını haber veren iki dağcıdan bir daha haber alınamadı. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'nun 112'ye haber vermesi üzerine Adilcevaz Jandarma Komutanlığı'na bağlı asker ve korucular ile birlikte Bitlis Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sonrası, kaybolan iki Çek Cumhuriyeti turist Süphan Dağı'nın kuzey yamaçlarında bulundu. Bir bayan ve bir erkek oldukları belirlenen turistlerden birinin kolunun kırıldığı ve vücudunun değişik yerlerinden yaralandığı bildirildi.

Bitlis UMKE ekipleri tarafından Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.