Celal Doğan'dan 'istifa' iddiasına tepki

Celal Doğan'dan 'istifa' iddiasına tepki
Seçim öncesi, "Silahlar konuşursa HDP'den istifa ederim" dediği iddia edilen HDP'li Celal Doğan: "HDP silahı savunursa istifa ederim. Öyle konuştuğumu ispat etsinler yine istifa ederim" dedi.

HDP milletvekili Celal Doğan seçim öncesi böyle bir söz söylemediğini, "HDP silahı savunursa istifa ederim" dediğini ifade etti. Partisinin barıştan yana tavır aldığını belirten Doğan istifa etmeyeceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından "Celal Doğan Caddesi"'nin adının da Şehit Yalçın Nane caddesi" olarak değiştirilme kararı alındığını, bu durumu nasıl karşıladığı sorusuna da Doğan, bu haberin yalan olduğunu, belediyenin gündeminde böyle bir konu olmadığını söyledi.

Doğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

ADININ SİLİNMESİ KONUSU

Gaziantep'te 272 proje yaptım. Benim yaptığım belediye binasında oturuyorlar. Gaziantep'te Belediye Başkanı olduğum dönemde, Arıl Beldesi Belediye Meclisi ismimi beldedeki bir bulvara verdi. O dönemde Arıl Beldesi'nin belediye başkanı benim partimden bile değildi; Doğru Yol Partisi'ndendi. Ancak orada çok trafik kazası oluyordu. O bulvarı biz yaptık, bunun üzerine Arıl Belediye Meclisi toplanıp, o bulvara benim adımı vermeye karar vermiş. Benim ancak Belediye Meclisi karar aldıktan sonra haberim olmuştu. Arıl Beldesi daha sonra Büyükşehir'e bağlandı.

"ÖNCE BELEDİYE MALINA, TABELALARA SAHİP ÇIKSINLAR.."

Cadde ya da park isimlerinin ancak Belediye Meclisleri'nin kararıyla değiştirilebileceğine de vurgu yapan Celal Doğan, henüz Gaziantep Belediye Meclisi'nin kendi ismini taşıyan park ya da bulvarın adının değiştirilmesi konusunda bir karar almadığını söyledi. Ancak böyle bir karar alınmamış olmasına rağmen, isminin yazdığı tabelaların söküldüğünü de söyleyen Doğan, "Belediye önce kendi malına sahip çıkmalı. Benim ismimi taşıyan tabelalar Belediye'nin malı. Hiçbir karar yokken, birileri o tabelaları kaldırmış. Belediye'nin kendi malına sahip çıkması, o tabelaları indirenler hakkında işlem yapması gerekir" dedi.

'BEN ÖYLE DEMEDİM'

Silahlar konuşursa HDP'den istifa ederim" dediğimle ilgili haber de uydurma. Ben 'HDP silahı savunursa ve silah kullanırsa' dedim. Öyle konuştuğumu ispat etsinler yine istifa ederim.

'YALILARDA OTURANLAR HAYSİYETLERİNİ KORUSUNLAR'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin söylediği, "Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler" sözünü de değerlendiren Doğan şunları söyledi: "Bu lafı kime söylüyorsa, o yalılarda oturanlar haysiyetlerini savunsunlar, eğer varsa tabii..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.