Celal Güzelses memleketinde anılacak

Celal Güzelses memleketinde anılacak
DİYARBAKIR Valiliği ile Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) tarafından 16 Şubat Pazar günü Celal Güzelsesi anma etkinliği düzenlenecek.

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır’ın çok önemli sanatçılarından olan Celal Güzelses’in 55’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği yapacaklarını söyledi. Diyarbakır Valiliği ile ortaklaşa yapacakları etkinliğe Dicle Üniversitesi’nin de katkı sunduğunu kaydeden Aksu, etkinlikle ilgili tüm çalışmaları tamamladıklarını belirtti. 16 Şubat Pazar günü Dicle Üniversitesi’nin Kongre Salonu’nda yapılacak etkinliği TRT Müzik’in naklen yayınlayacağını belirten Aksu, “TRT Avaz ve TRT Şeş de yapacağımız programı naklen verebilir. Bu gecemize Recep Kaymak, Bedri Ayseli, Kadir İpek, Kenan Menekşe, Zülküf Altan ve Azize Gürses gibi Türkiye’nin tanınmış önemli sanatçıları katılacaklar. Bizde DİKTUM-DER olarak Ali Aktaş yönetiminde geceyi düzenleyeceğiz” dedi.

“Diyarbakır Celal Güzelses’i sahipleniyor”

Biri memleketine sahiplenirse memleketinin de ona sahiplendiğini kaydeden Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Celal Güzelses, kendi döneminde eğer Diyarbakır’ın türkülerini derleyip toplamasa ve okumasaydı belki bizim türkülerin çoğu başka illerin sahiplenmesiyle karşımıza çıkacaktı. Celal Güzelses, hem türkülerimize hem bestelerimize sahiplenmiş hem de o dönemde yardıma muhtaç olan öğrencilerle ilgili konserlere katılmıştır. Bu çok önemlidir. Memlekete sahiplenene memlekette sahipleniyor. O bir eser bırakmış ve bu eseri bugüne kadar taşımış. Diyarbakır’ın müzikle ilgili değerlerine sahiplenmiş. Diyarbakır’da senelerdir Celal Güzelsese sahipleniyor. Onun vermiş olduğu eserlerle konserler yapıyor.”

“Diyarbakır çok önemli bir şehir”

Diyarbakır’da Celal Güzelses beraber yüzlerce sanatçının olduğunu vurgulayan Aksu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Vefat eden ve şuanda hayata olan çok önemli değerlerimiz var. Ayrıca çok büyük ve zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Diyarbakır kültürüyle, tarihiyle, maneviyatıyla, sanatçılarıyla ve sanatkarlarıyla çok önemli bir şehir.  Pazar günü dernek olarak çok güzel bir etkinlik yapacağız.”

Bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade eden Aksu, “Bunun için destek lazım. Özellikle sivil toplum kuruluşlarını bu konuda sorumluluk almaları gerekiyor.  Biz Diyarbakır’la ilgili olarak Altın Sur Filim Festivali yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimiz yapıldı. Altyapısı hazırlanıyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.