‘Cenazelerimizi verin’

‘Cenazelerimizi verin’
Diyarbakır’da aralarında HDP Milletvekili Feleknaz Uca’nında bulunduğu grup, Sur İlçesi’nde yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için yürüyüş yapmak istedi. Polis yürüyüşe izin vermeyince açıklama Sümerpark içinde yapıldı.

 

Saffet AZBAY

Sur’daki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kendilerine verilmesini istedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar 2 ayı geride bıraktı. Çatışma ve yasakların kaldırılması için DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ öncülüğünde bir grup Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bir araya geldi. Aralarında Sur'daki çatışmalarda yaşamını Ramazan Öğüt, Rozerin Çukur, Gündüz Akmeşe, Hakan Aslan, Turgay Girçek'in aileleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu bir grup katıldı. Grubun yürüyüşüne polis izin vermeyince açıklama Sümerpak içinde yapıldı. Burada yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu arada grubun dağılışı sırasında bazı kadınlar hükümetin politikalarına tepki gösterdi. Öte yandan Sur’daki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kendilerine verilmesini istedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.