CENTCOM: Türkiye'nin harekâtı Suriye'deki ABD askerlerine tehdit oluşturdu

CENTCOM: Türkiye'nin harekâtı Suriye'deki ABD askerlerine tehdit oluşturdu
CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, Türkiye'nin düzenlediği hava harekatının bölgedeki Amerikan askerlerine yönelik tehdit oluşturduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. Buccino, harekatın IŞİD'le mücadele dahil ortak amaçları tehdit ettiğini vurguladı.

TİGRİS HABER - Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Türkiye’nin düzenlediği hava harekatlarının Suriye’deki Amerikalı askeri personele tehdit oluşturduğuna dair bilgi aldıklarını belirtti.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, yaptığı yazılı açıklamada, Amerika'nın "Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı" olduğunu söyledi.

'Bu harekat, IŞID'le mücadele dahil ortak amaçlarımızı tehdit ediyor’

Albay Buccino, açıklamasında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG unsurlarına karşı düzenlediği sınır ötesi operasyonlarla ilgili olarak "Bu eylemler, IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasına ve bölgeyi tehdit etmesine asla izin vermemek için devam ettirdiğimiz mücadele de dahil, ortak amaçlarımızı tehdit etmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin düzenlediği hava harekatının bölgedeki Amerikan askerlerine ve Amerikalı askeri personele yönelik bir tehdit oluşturduğuna ilişkin ilave bilgi edindiklerini de belirten Albay Buccino, "Şu anda askeri üssün yerini açıklayamayız" dedi.

Pentagon da bir açıklama yaptı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da gecenin ilerleyen saatlerinde de yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'deki son hava saldırıları, IŞİD'i yenilgiye uğratmak ve 10 binden fazla IŞİD'li tutuklunun gözetimini sürdürmek için Suriye'de yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehlikeye attı. Dahası, koordine edilmeyen askeri eylemler Irak'ın egemenliğini de tehdit ediyor.

Bu adımlar sonucunda hem Türkiye'de hem Suriye'de sivil can kayıpları yaşanmasını kınıyoruz ve taziyelerimizi iletiyoruz. Aynı zamanda, sivil altyapının kasıtlı olarak hedef alındığına dair haberlerden endişe duyuyoruz" denildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.