Çermik'i çöp götürüyor!

Çermik'i çöp götürüyor!
Çermik'te AKP'li belediye tarafından ilçeye en hakim tepeye gelişi güzel atılan çöpler çevre ve görüntü kirliliğine neden olurken, yanı başında akan Sinek Çayı'na da karışıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın geçtiğimiz aylarda, çöpten elektrik üretilmesiyle ilgili EPDK'dan 39 lisans alındığı ve 100 megavat (MW) civarında işletmede 80 MW civarında da inşa aşamasında tesis olduğu yönündeki açıklamaları güncelliğini korurken, AKP'li Çermik belediyesi ise var olan çöpler ile adeta doğa kıyımına yol açıyor. İlçe merkezinin üst kısmında bulunan Çünğüş yolu üzerine gelişi güzel dökülen çöpler, hem çevrede bulunan üzüm bağlarına etki ediyor hem de yanı başında akan Sinek Çayı'na karışıyor. 

Çevre ve görüntü kirliliği kadar yakılan katı atıklar nedeniyle hava kirliliğine neden olan çöpler, ilçe merkezinden de çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyor. Rüzgarın etkisi ile çevreye yayılan çöpler ile ilgili belediye tarafından yürütüldüğü görülen herhangi bir çalışma yok.

Konuya ilişkin AKP'li Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ı arayan muhabirimiz Akdağ'ın tepkisiyle karşılaştı. Çöplerin 40 yıldır söz konusu alana döküldüğünü ifade eden Akdağ, "Çevre Bakanlığı ile bir çalışmamız var. Çöplere ilişkin bir proje hazırlıyoruz. Proje konusunda İlçe Kaymakamlığı'ndan bir yer tesis edeceğiz" iddiasında bulundu. Konu ile ilgili ısrarlı kimi sorulara da tepki gösteren Akdağ, muhabirimize "Sen avukat mısın? İki de bir neden bizi arıyorsunuz. Aramayın. Bir sorununuz varsa gelin yüz yüze konuşalım" şeklinde çıkıştı. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.