Çeşmeden milyonlar akıyor...!

Çeşmeden milyonlar akıyor...!
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde milyonlarca para harcanarak yapılan içme suyu şebekesinden su yerine çamur akıyor. İlçede yaşayan vatandaşların gazetemize gönderdiği görüntüler dehşet verici boyutta.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde milyonlarca para harcanarak yapılan içme suyu şebekesinden su yerine çamur akıyor. İlçede yaşayan vatandaşların gazetemize gönderdiği görüntüler dehşet verici boyutta. İşte o görüntüler…,

İlçenin 30 yıllık içme suyu sıkıntısının çözülmesiyle umutlanan Kulp’lular, kısa sürede hayal kırıklığına uğradı. Yetkililere tepki gösteren ilçe halkı, şikayetler üzerine daha önce inceleme yapan DİSKİ’nin suyun temiz olduğu yönünde açıklama yaptığını ancak çeşmelerden çamur akmaya devam edildiğini dile getirerek sorunun çözülmesini istedi.

Geçen yıl yenilendi

30 yıl boyunca içme suyu konusunda sorun yaşayan Diyarbakır’ın Kulp İlçesi, geçen yıl yapılan çalışma ile umutlandı. İçme suyu şebekesinin eskimiş olması ve büyüyen nüfusuna cevap verememesi nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşanan Kulp’ta, bu sıkıntının giderilmesi için proje çalışmalarına başlanırken, ilçe merkezine 28 kilometre içme suyu şebekesi ve arıtma tesisinin yapımını içeren proje ile ilçe merkezinin altyapı sorununu çözmek için 36 kilometre kanalizasyon ve arıtma tesisi projesi tamamlanarak 21 Ağustos 2017’de 13 milyon 103 bin 900 TL’ye ihale edildi.

DİSKİ,”su temiz” demiş ama…

 Ancak kısa süre sonra çeşmelerden su yerine çamur akmasıyla ilçe halkı hayal kırıklığına uğradı. Özellikle yağışlı günlerde suya çamur karıştığını ve bu nedenle suyu kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, daha önce bu konuda DİSKİ’ye şikayette bulunduklarını belirterek DİSKİ’nin ‘su temiz’ açıklaması yaptığını ancak sorunun devam ettiğini dile getirdiler. Önceki dönemlerde de bu tür sorunların sık sık yaşandığını belirten vatandaşlar, milyonlarca para harcanarak yenilenen şebekede bu sorunun yaşanmasının önemli bir ihmal olduğunu anlattı.

‘Biz bunu hak etmiyoruz’

Yetkililere tepki gösteren ilçe sakinleri,”Su bizim 30 yıllık çilemizdir. Bugüne kadar gelen belediyeler ve DİSKİ maalesef bu sorunu çözmedi. Daha önce şebeke eski olduğu için bu sorunun yaşandığını belirtiyorlardı. Şimdi milyonlarca yatırım yapılarak şebeke ve arıtma tesisi güya yenilendi ama sorun devam ediyor. Yine çeşmelerden çamur akıyor. Özellikle yağışlı günlerde bu sorun fazlasıyla yaşanıyor ve suyu kullanamıyoruz. DİSKİ’ye şikayet ettik,”su temiz “ açıklaması yaptılar ama değişen bir şey yok. Bu soruna kalıcı çözüm üretilmesini istiyoruz. Yetkililer buna çare bulsun” ifadelerini kullandılar.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.