Çetelerin hedefinde çocuklar var!

Çetelerin hedefinde çocuklar var!
Son dönemlerde kendilerine okul servisi görünümü veren organ, uyuşturucu ve hırsızlık çetelerinin çocukları kandırarak kaçırdığı iddia ediliyor.


 Akıllara durgunluk veren bu yönteme karşı veliler uyarılıyor. Uzmanlar,”Çocuklarınızı kendi ellerinizle servis aracına bindirin” ifadelerini kullandı.
Gözlerini Çocuklara Diktiler
İnsan yaşamına kast etmek için akıl almaz yöntemlere başvuran organ, uyuşturucu ve hırsızlık çetelerinin son yöntemi “pes”  dedirtti. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte çeteler gözünü yarınlarımızın teminatı olan çocuklara dikti. Kendilerine okul servisi görünümü veren çeteler, plakasız araçlarla çocukları kandırarak kaçırıyor. İddialara göre çocukların evden çıkış saatlerini bekleyen çeteler, servis bekleyen çocukları çeşitli bahanelerle kandırarak araçlarına bindiriyor ve çeşitli suçlarda kullanılmak üzere kaçırıyor.
‘Çocuklarınızı Kendiniz Servise Bindirin’
Uzmanlar, akıllara durgunluk veren bu gibi yöntemlere karşı velileri uyarıyor,”çocuklarınızı servis aracına kendiniz bindirin” telkininde bulunuyor. Uzmanlar,”Sokaklarda, apartman önlerinde plakasız servis araçları, ufak bir keşif yaptıktan sonra, özellikle yanında velisi olmayan çocukları gözlerine kestirip, servis yolda bozuldu bizi gönderdiler deyip çocukları servise bindirmeye çalışıyor. Bu konuda herkes duyarlı olmalıdır. Çocuk çeteleri akıl almaz yöntemler buluyor. Çocuklar saf ve temizdir hemen kanarlar. Çocuklarınızı yalnız başına servis bekletmeyin” uyarısında bulunuyor.


Saffet AZBAY/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.