Ceylanpınar'da okullar bir gün tatil edildi

Ceylanpınar'da okullar bir gün tatil edildi
Serêkaniyê kenti ve Til Xelef köyü arasında YPG ile El Nusra Cephesi çetecileri arasında çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Rojava'nın Serêkaniyê kenti ve Til Xelef köyü arasında YPG ile El Nusra Cephesi çetecileri arasında dün akşama doğru başlayan çatışmalar, sabah saatlerine kadar sürdü. Son olarak gece Ceylanpınar'ın Ulucami Mahallesi'nden geçen bir sokağa isabet eden roket mermisinden sonra, BDP Ceylanpınar İlçe Eşbaşkanı Hüzni Kılıç'ın da aralarında bulunduğu kalabalık kitle Ceylanpınar Kaymakamlık binasına doğru "Katil AKP", "Kahrolsun AKP", "Tayyip istifa", "Ceylanpınar uyuma şerefine sahip çık" sloganları atarak yürüyüşe geçmişti. Kaymakamlık binasına gelen çok sayıda yurttaş kapı girişinde oturma eylemi başlatırken, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı Hüzni Kılıç, HDP İlçe Eşbaşkanı Orhan Arslan, Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında Kaymakam ile görüştü. 

Yapılan 2 saatlik görüşmede Kaymakama, mermilerin çetecilerden geldiğini, ancak buna rağmen angajman kuralının sadece YPG'ye yönelik uygulandığını ilettiklerini söyleyen BDP İlçe Başkanı Hüzni Kılıç, "Görüşme sonunda Kaymakam, siyasi parti ve STK temsilcileri ile belediye başkanının da aralarında bulunduğu bir heyetin Urfa Valisi ile görüşmesi kararını alındı" dedi. Alınan karar üzerine Kaymakamlık önünde bekleyen yurttaşlar oturma eylemini sona erdirdi. 

Yine dün gece İstasyon Caddesi'nde binaya isabet eden havan mermisinin ardından zehirlenip hastaneye kaldırılan 3'ü gazeteci 5 yurttaşa yönelik, maruz kalmış olabilecekleri kimyasal riske ilişkin tetkiklerin gayri ciddi bir işlem ile yapıldığı öğrenildi. Urfa'daki hastanelere sevk edilmeyi beklerken askeri sınır karakoluna götürüldüklerini söyleyen gazeteciler, "Bizim yanımıza yanaşan askerin elinde iki el cihazı vardı. 'Sizde radyasyon olsa bu cihazlar öterdi, ötmediği için sizde radyasyon yok' dediler. Bu halde bizleri taburcu ettiler. Şimdi durumumuz daha iyi" diye konuştu. 

Öte yandan Serêkanîye'de 2 gündür devam eden çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da bugün de okullar bir günlüğüne tatil edildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.