Çeyrek altın 188 lirayı geçti

Çeyrek altın 188 lirayı geçti
Spot altının ons fiyatı 2 günde yüzde 4 artarak 1,280 doları geçerek 1,5 ayın en yüksek seviyesini görmüştü.

 

 Global piyasalardaki bu artış Kapalıçarşı'da da etkisini göstermeye başladı ve çeyrek altın 190 lirayı, gram altın ise 115 lirayı geçti.

Spot altının ons fiyatı 2 günde yüzde 4 artarak 1,280 doları geçti ve 1,5 ayın en yüksek seviyesini görmüştü. Spot altın fiyatındaki artışlar, dolarda yaşanan düşüşe rağmen bugün Kapalıçarşı'da kendisini hissettirdi.

Sabah saatlerinde 113,60 civarındaki gram altın kapanışa doğru 115 lirayı geçti. Güne 186 lira seviyelerinde başlayan çeyrek altın ise 190 liraynın üzerini gördü. Altın fiyatlarındaki bu seviyeler, Mart ayı ortalarından bugüne kadarki en yüksek seviyeler

DOLAR GÜÇ KAYBETTİKÇE ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar, küresel piyasalarda değer kaybettikçe altın fiyatları da sert yükseldi. Altın fiyatları BOJ'un politika değiştirmeme kararı ardından doların izlediği düşük seyirden destek bularak yedi haftanın zirvesini görürken, gümüş fiyatları da 15 ayın zirvesine çıktı.

Spot altının ons fiyatı 2 günde yüzde 4 artarak 1,281 dolara yükseldi. Bu 1,5 ayın en yüksek seviyesine işaret ediyor.

Altın bu yükselişin ardından kazançlarını hafif azaltarak 1,274.41 dolar oldu ve günlük yükselişini yüzde 0.7'de tuttu.

PETROL FİYATLARI ZİRVE YAPTI

Brent petrol 48 doları aşarak 5,5 ayın yeni zirvesine çıktı. Brent ham petrolü bugün 22 sent düşüşle 47.92 dolardan işlem gördü.

Brent petrol 48 doları aşarak 5,5 ayın yeni zirvesine tırmandı. Ham petrol fiyatları Ortadoğu'da artan üretimin Nisan'da güçlenen piyasaları yavaşlatabileceği tahminleriyle bugün gerilerken, ABD'de düşen üretim ve dolardaki zayıflama destek sağlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.