Ceza öderken ceza yediler!

Ceza öderken ceza yediler!
80’lerden kalma Maliye binası hizmetten ziyade eziyet veriyor. Trafik cezası ödemek için gelen vatandaş aracını park edecek yer bulmadığı için ceza öderken yeni bir ceza yiyor.

80’lerden kalma Maliye binası hizmetten ziyade eziyet veriyor. Trafik cezası ödemek için gelen vatandaş aracını park edecek yer bulmadığı için ceza öderken yeni bir ceza yiyor. Bir binada 7 müdürlük sıkış tıkış çalışmak zorunda ve hizmet alan da hizmet veren de büyük sıkıntı yaşıyor.

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

Diyarbakır’ın yeni bir Maliye Kompleksine acil ihtiyacı var, Maliye Teşkilatı çalışanları da vatandaş da SOS veriyor. Kırk yıllık köhnemiş bina her geçen gün büyüyen, gelişen Diyarbakır’a ne yakışıyor ne de Diyarbakır halkının ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Diyarbakır da çevre illerdeki gibi yeni ve modern bir maliye binasına kavuşmak istiyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır Defterdarlığı hizmet binası günümüz koşullarında vatandaşlara hizmet vermekten ziyade insanların eziyet gördüğü bir yere dönüşmüştür.

Vergi Dairesine vergi ve ceza borçlarını ödemek için gelen duyarlı vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamadıkları için Vergi Dairesi yanında ve yakınında bulunan yol kenarlarına araçlarını park etmek zorunda kalıyorlar. Vergi Dairesine gelen vatandaşların yaşadığı park sorunu yüzünden çoğu zaman vatandaşlar 100 TL bir borç ödeyeyim derken yeni bir trafik cezası ile karşı karşıya kalmaktalar. Maliye binasının eski ve ihtiyaçları karşılamaktan uzak halini özetleyen bir başka sıkıntı ise binanın alt katında bulunan ve hizmet almaya gelen vatandaşların en temel insani ihtiyaçlarından bir olan tuvalet ihtiyacını karşılayacak lavaboların kapalı olmasıdır. “Koku yapıyor” diyerek tuvaletlerin kapalı tutulması nasıl bir çözümdür bilinmez ama bu görüntünün günümüz Türkiye’sine yakışmadığı gün gibi ortadadır.

Bu bina Diyarbakır’a yakışmıyor!

Diyarbakır Maliye binası olarak hizmet veren yapı 1980’lerde ikamet amaçlı yapılmış ve sonrasında Emniyet Müdürlüğünün hizmetine sunulmuştur. Söz konusu bina 2000 yılından sonra Maliye teşkilatına tahsis edilmiş ve o günden bu yan da hizmetini sürdürmektedir. Ancak söz konusu bu bina Diyarbakır gibi her geçen gün büyüyen, gelişen bir kentin ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzaktır.

Çevre illerde olan Diyarbakır’da neden yok?

Bingöl, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep gibi çevre illerdeki maliye hizmet binaları yenilenirken, modern görünümleri ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veren kapasiteleriyle göz doldururken, Diyarbakır’ın 80’lerden kalma köhnemiş bir bina ile hizmetten ziyade hem vatandaşlar hem de hizmet sunan çalışanlar açısından eziyete dönüşen hali artık sürdürebilir değildir. Çevre illerde yenilenen haliyle adeta uzay mekiğini andıran görünümü ve modern yapısı ile hizmet sunan maliye binalarından bir tanesinin neden Diyarbakır’a çok görüldüğü ve yeni bir bina için daha ne kadar sıkıntı yaşanmasının beklendiği hususunda ilgili yetkililere sormak gerekiyor. Diyarbakır Maliye teşkilatının çevre illerdeki Maliye Teşkilatlarından eksiği nedir?

Bugün değilse ne zaman?

Diyarbakır Maliye Teşkilatının hizmet sunduğu binada Vergi Dairesine bağlı üç tane ayrı ayrı ve birbirinden bağımsız Vergi Dairesi Müdürlüğü ve irili ufaklı olarak da Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı müdürlükler bulunmaktadır. Yine, Defterdarlığa bağlı Muhasebe Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Muhakemat ile diğer küçük çaplı müdürlükler bulunmakta. Toplanda baktığımızda bütün bu müdürlüklerin ya ayrı ayrı binalarda ya da büyük bir maliye kompleksi içinde hizmet sunmaları gerekirken bütün bu müdürlüklerin köhnemiş bir bina içerisine sıkıştırılmış olması vatandaşa sunulan hizmetin kalitesi açısından da hizmeti sunan personellerin çalışma ortamı açısından da büyük sıkıntı alanıdır. Büyük bir özveri ile Maliye Teşkilatında hizmet sunan Vergi Dairesi çalışanlarının çalışma alanındaki fiziki koşulların yetersizliğinden kaynaklı yaşadıkları sıkıntılar gün be gün katlanırken, söz konusu bu eziyetin daha ne kadar süreceği ve bu konuda yetkili bulunan kurumların, kişilerin ne zaman harekete geçecekleri büyük merak konusudur.

Yeni bir maliye kompleksi acil bir ihtiyaç!

 Devletin en önemli ve asli kurumlarından bir olan Maliye teşkilatının hizmet binasındaki sıkıntıların görülmesi gerekirken, yeni bir hizmet binasına olan ihtiyacın gün gibi ortada olduğu bir yerde hala daha söz konusu sıkıntıların yaşanması ne Maliye Teşkilatı çalışanları ne de hizmet alan vatandaşlar için sürdürülebilir değildir. Diyarbakır Maliye Teşkilatının yeni ve modern bir maliye kompleksine acil ihtiyacı vardır ve söz konusu bu ihtiyacın karşılanmasının daha fazla ertelenmesi hem maliye çalışanları hem de vatandaşlar için artık taşınabilir bir yük olmaktan çoktan çıkmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.