CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı
CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi , 4 bakanla ilgili fezlekeler, 28 Şubat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiğini ve Bu fezlekelerin okunmadan Meclisin tatile sokulduğunu kaydedtti.

 

 

4 bakanla ilgili fezlekeler, 28 Şubat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiğini ve Bu fezlekelerin okunmadan Meclisin  tatile sokulduğunu kaydeden CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi:Biz CHP grubu olarak, bunun önüne geçmek, fezlekelerle ilgili olarak hem milletimizin hem parlamentonun bilgi sahibi olmasını sağlamak ve meclis soruşturma sürecini başlatabilmek amacıyla 18 Mart Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz"dedi.

Bu çağrıyla ilgili olarak muhalefet partileriyle ve bazı bağımsız milletvekilleriyle görüştüğünü belirten Hamzaçebi; ”. MHP konuya ilişkin olumlu görüşlerini, yani olağanüstü toplantıya geleceklerini ifade ettiler. BDP konuya olumlu baktıklarını ama sonuçta kendi yetkili organlarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Görüştüğüm bağımsız milletvekilleri de bu toplantıya katılacaklarını ifade ettiler.Ben öyle tahmin ediyorum ki olağanüstü toplantı çağrısı gündemine Adalet ve Kalkınma Partisi de uyacaktır. Onların da bu toplantıya katılacaklarını tahmin ediyorum"şeğklinde konuştu.

Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında,  Berkin Elvan’ın ölüm olayına da değinerek;"270 gündür hayatta kalma mücadelesi veren Berkin Elvan yavrumuzu, bugün maalesef kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize, özgürlük aşkıyla yanıp tutuşan tüm gençlerimize, sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Berkin Elvan'ın ölümünün ardından ülke genelinde çeşitli eylemler yapıldığına ilişkin bir soru üzerine de Hamzaçebi, "Bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize sağduyu tavsiye ediyorum. 'Yapmayın' demek doğru değildir. Doğal tepkilerini, vatandaşlarımız ifade edecekler ama hiçbir şekilde provokasyona gelmemeliler, gelmeyeceklerine ben inanıyorum. Çünkü provokasyon, hükümetin işine gelen bir şeydir. Buna hiç kimse prim vermemelidir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.