CHP Van’da seçim startını verdi…

CHP Van’da seçim startını verdi…
CHP parti meclis üyesi dursun bulut: “Emniyet müdürlerinin görevden alınması karşı operasyon değil midir?”

VAN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut,Van’da seçim startını verdi. ‘yolsuzluk ve rüşvet’  operasyonları ile ilgili konuşan Bulut., “Bu demokratik ülkelerde meydana gelse o bakanlar aynı gün istifa eder ama maalesef hala sanki hiçbir şey yokmuş gibi karşı atak peşindeler, operasyonlar peşindeler” dedi.
Bir gazetecinin, "Açlık grevine giren BDP’li milletvekillerine destek girişiminiz olacak mı?" sorusunu ise Güven, “Şimdi tabii Balbay çıktı, biz bundan mutlu olduk ama bizim de mutluluğumuz yarım kaldı. Orada 6 milletvekili daha var. Milletvekili bir ilin değil, Türkiye’nin milletvekilidir. Şu an hala içerde bulunan milletvekilleri de Türkiye milletvekilleridir. Onların da çıkmasını istiyoruz. Çıkmadıkları için üzüntü duyduk” diye cevapladı.
‘Yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren CHP Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut ise, “Biz hukuksuzlukların peşindeyiz, biz orada yapılan haksızlıkların peşindeyiz. Bunların açığa çıkmasını, toplumun önüne getirilmesini ve yargı önünde hesap sorulması peşindeyiz. Biz demokrasinin işletilmesinin peşindeyiz. Devletin yönetiminde kim olursa olsun yolsuzlukların üzerine gitmelidir, yolsuzluklardan hesap sormalıdır ve devletin yöneticisinin hiçbirisi yolsuzluklara bulaşmamalıdır, çocuklara asla bulaşmamalıdır. Şu ana kadar basına yansıyan, devletin bakanlarının ve çocuklarının yolsuzluklarla iç içe olduğu ortaya çıkıyor. Bu demokratik ülkelerde meydana gelse, o bakanlar aynı gün istifa eder ama maalesef hala sanki hiçbir şey yokmuş gibi karşı atak peşindeler, operasyonlar peşindeler. Bunları doğru görmüyoruz. Emniyet müdürlerinin görevden alınması karşı operasyon değil midir? Niye durup dururken 40 emniyet müdürü görevden alındı? Savcılar niye değiştiriliyor? Bunlar bir karşı operasyondur” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından, partililer basına kapalı olarak toplandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.