CHP'de bin 143 aday belirlendi

CHP'de bin 143 aday belirlendi
CHP'de bu sabah saatlerine kadar süren Parti Meclisi'yle (PM) birlikte toplamda bin 143 aday belirlendi.

ANKARA -  İstanbul'da Kadıköy, Çekmeköy, Doğu ve Güneydoğu'da bazı ilçeler de olmak üzere 200 seçim bölgesi için yetki, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) bırakıldı.

PM'de onaylanan listeye göre, daha önce görüşülmeyen 9 ilin belediye başkan adayları da açıklandı. CHP, Trakya'da mevcut belediye başkanlarını değiştirdi. Buna göre, Edirne'de Recep Gürkan (milletvekili), Kırklareli'nde Mehmet Siyam Kesimoğlu (milletvekili), Tekirdağ'da Kadir Albayrak belediye başkan adayı oldu.  Bingöl'de Zeynel Abidin Bakır, Konya'da İbrahim Işık, Kütahya'da Nuran Altunseven, Mardin'de Ahmet Cemil Mataracı, Şırnak'ta Muhammet Üstün, Van'da Mehmet Kurukcu yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışacak. Böylece CHP'de adayı açıklanmayan il kalmamış oldu.

Dünya yerine Keleş

Sakarya'da daha önce açıklanan Raşit Dünya ismi yerine büyükşehir belediye başkanlığına Ecevit Keleş'in aday gösterildiği belirtildi. PM toplantısında, Çankaya Belediye Başkan adaylığı için Alper Taşdelen'in ismi oylamaya sunuldu. Böylece, Çankaya'da Bülent Tanık'ın yerine eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen aday oldu. Ankara'da CHP'de olan Yenimahalle Belediye Başkanlığı için mevcut aday Fethi Yaşar, Ayaş'ta da Ali Başkaraağaç yeniden aday gösterildi. Keçiören'de Metin Emir, Altındağ'da Melih Baran Kılıç, Çamlıdere'de İsmail Çiçekçi, Güdül'de Ömer Güney, Kızılcahamam'da Ahmet Hızarcı, Sincan'dan Alaattin Bera Türkoğlu aday oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.