CHP‘de kriz: 500 aday ortada yok

CHP‘de kriz: 500 aday ortada yok
Ana muhalefet CHP, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ dâhil 500 noktada aday belirleyemedi. Bu durum parti içinde rahatsızlığa neden olurken, yönetim "Şubatın ilk haftası tüm adayları açıklamış oluruz" diyor.

30 Mart yerel seçimler için aday belirleme sürecinde sona yaklaşılırken, CHP’de Trakya krizi yaşanıyor. 72'si il merkezi olmak üzere 900'ün üzerinde birimde belediye başkan adayları kamuoyuna duyuruldu. Büyük ilçeler, dokuz il de dahil yaklaşık 500 noktada ise adaylar şubattaki PM'de belirlenecek.

 

Kalan iller arasında birden çok aday adayının göz diktiği ve halen başkanlığını CHP'li isimlerin yaptığı Edirne Kırklareli ve Tekirdağ da bulunuyor. Bu duruma hem aday adayları konumundaki isimler, hem mevcut belediye başkanları hem de bölge milletvekilleri tepki gösteriyor.

Tepkili isimler, "Kazanma şansımız sıfır olan illerle aynı kefede değerlendirilip en sona kalmış olmamız Trakya'da bize ivme kaybettirmiş durumda. Geleneksel olarak ortalama yüzde 65'leri bulan oy oranımız bu nedenle yüzde 50-55 çıtasına yaklaşmış durumda. Gecikme artıkça oy oranımızdaki düşme de artıyor" görüşünü savunuyor.

Edirne'de mevcut başkan Hamdi Sedefçi'nin Yargıtay aşamasında bulunan dosyasının her an onaylanma ihtimali Sedefçi'nin aday gösterilmesi durumunda partinin adaysız kalması tehlikesini de içinde barındırıyor. Bu çerçevede CHP kurmayları eski milletvekili Nejat Gencan ismini potaya aldıkları belirtiliyor.

CHP yöneticileri ise Trakya illerindeki gecikme için "Üç ilde de birden çok aday var. Bu illerdeki bir isim değişikliği parti içinde bir kırılmaya yol açabilir. Olası bir kırılmayı en aza indirmek için bu iller en sona bırakılmış durumda. Şubatın ilk haftasında bu illeri belirleriz" savunmasını yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.