CHP'den Şanlıurfa'ya sürpriz aday

CHP'den Şanlıurfa'ya sürpriz aday
CHP Şanlıurfa'da AK Parti ve CHP'nin karşısında CHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tercihini bayan aday Hale Soran'dan yana kullandı.

Haber Merkezi-Yerel seçimlerde en çekişmeli yerlerden biri de Şanlıurfa olacak. AKP'nin Eşref Fakıbaba'nın yerine aday gösterdiği eski Vali Celalettin Güvenç, BDP'nin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yarışacağı seçimlerde, CHP’de  kadın aday Hale Soran’ı  çıkardı. MHP ise,Urfaspor  eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu'nu aday gösterdi.
 
CHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tercihini bayan aday Hale Soran'dan yana kullandı. İstanbul doğumlu olan Soran, Kızılay ÖzelHemşirelik Koleji ve Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezunoldu. Doçent olan eşinin tayiniyle birlikte 1991'de Şanlıurfa'ya yerleşti. Tıp Merkezlerindeidari müdür olarak çalıştı.
 
CHP daha önce de Rize Belediye  Başkan adayı olarak da kadın aday İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mine Orhon'u aday göstermişti. Yerel seçimlerde, Aydın'da yine mevcut kadın başkan Özlem Çerçioğlu ile yarışacak olan CHP'nin, birçok ilçede de kadın adayı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.