CHP’li Belediye Başkanı: Kardeşlik köprüsü kurmak için Sur’a gideceğiz

CHP’li Belediye Başkanı: Kardeşlik köprüsü kurmak için Sur’a gideceğiz
“Kayyumla değil, Sur halkıyla kardeşiz” diyen CHP’li Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sur Belediyesi’ni yakın zamanda ziyaret edeceklerini açıkladı.

 

CHP’li Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, kardeşlik köprüsünü kurmak, halklar arasındaki bağı güçlendirmek adına kayyum atanan kardeş belediyeleri olan Sur Belediyesi’ni yakın zamanda ziyaret edeceklerini açıkladı.

Kayyum atanan Diyarbakır’ın DBP’li Sur Belediyesi ile dayanışma açıklaması yapan İzmir’in CHP’li Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Kayyum halkın iradesine darbedir. Kayyum darbesi bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz” demişti.

Bu açıklamalarının ardından İzmir Yakınlarını Kaybedenler Derneği (YAKDER) ve Barış Anneleri, Seferihisar Belediyesi’ne ziyarette bulunup, Başkan Tunç Soyer’e ‘Barış Çiçeği’ takdim etti.

“Aynı acıyı hissediyoruz”

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ziyarette konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kürt ve Türk halkının bugüne kadar kurduğu kardeşlik hukukunun karşılığının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Soyer, Sur’da yaşananların kendilerini derinden etkilediğini, aynı acıyı hissettiklerini dile getirdi.

Bu sorunun yüzyıllardır sürdüğünü belirten Soyer, “Halbuki barış, kardeşlik çok kolay. Aynı iklimi, aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Ben buna inanıyorum. Bunun için gücüm, makamım, mevkim neyse elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

“Kardeşlik için Sur’a gideceğiz”

Bugün yaşananlara “dik durarak, teslim olmamak gerektiğinin” altını çizen Soyer, yaşadıkları müddetçe bir şeyler yapılabileceği umudunu taşıyacaklarını vurguladı.

Soyer, kardeşlik köprüsünü güçlendirmek adına yakın zamanda Sur Belediyesi’ne ziyarette bulunacaklarını da paylaştı.

Soyer, “Her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı var. İnanın acınızı en derinden hissediyoruz. Sizin çocuklarınız, gençleriniz için yüreği çarpan kardeşleriniz var. Bu kardeşliğin gereklerini yapacağımız günlerde gelecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.