CHP'li Loğoğlu'ndan muhaliflere tepki

CHP'li Loğoğlu'ndan muhaliflere tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Hangi gerekçe ile olursa olsun, 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyoruz, onun için şöyle yapacağız, böyle yapacağız' şeklinde her davranış, AKP’nin adayının ekmeğine yağ sürecektir” dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Loğoğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu adına başvuru yapması ve ardından bazı milletvekillerinin alternatif aday için imza topladığının hatırlatılıp değerlendirmesinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"Bu girişim CHP'lilik ruhuna ve CHP'nin tüzüğünde disiplin anlamında yer alan esaslara aykırı bir davranıştır. Hem partililik ruhuna, hem parti disiplinine aykırıdır. Biz, bu milletvekili arkadaşlarımızın büyük uzlaşmanın adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu konusundaki kaygılarını, dinleyerek, bilgilenerek, bilenlerden dinleyerek ve vicdanlarına başvurarak, aşacaklarını temenni ederiz, bunu bekleriz. Biz parti içinde bir ayrışma olmasını istemeyiz. Bu arkadaşlarımızda bu ülkeye gönül vermiş insanlardır. Dolayısıyla bu kaygılarını aşmasını bekleriz."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde esas olanın akıl, vicdan ve uzak görüşlülükle vatandaşların oy verebileceği kazanacak bir adayın belirlenmesi olduğuna, CHP'nin de bunu yaptığına işaret eden Loğoğlu, "Hangi gerekçe ile olursa olsun, 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyoruz, onun için şöyle yapacağız, böyle yapacağız' şeklinde adayımız aleyhin tecelli edecek her davranış, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayının ekmeğine yağ sürecek ve ülkenin katıksız bir dikta rejimine sürüklenmesine yol açacaktır" diye konuştu. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.