CHP’li Sayın, “Hatip Dicle ve Roboski kumpasını kim kurdu”

CHP’li Sayın, “Hatip Dicle ve Roboski kumpasını kim kurdu”
CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın “Hatip Dicle’ye kumpası kim kurdu. Roboski’de kumpası kim kurdu. AKP, bunları açıklamadan demokrasiden bahsedemez” diye konuştu.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) – Diyarbakır’da 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılacak olan siyasi partilerin adaylarının belirlemesinin ardından Diyarbakır’da seçim heyecanı gün geçtikçe yükselmeye başladı. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Seçim çalışmalarını belirlediklerini ve bölgeyi iyi tanıyan bir adayla seçime gireceklerini dile getiren Sayın; “Bizler yerel yönetimlerde dürüst, namuslu ve halkın güven duyduğu bir politika izleyeceğiz. Adayımız Av. Ahmet Ay genç dürüst ve dinamik bir arkadaşımız. Belediyecilik konusunda deneyimlerimiz var. Geçmişte bunlar yaşandı. Diyarbakır’ın çehresini ve yüzünü değiştirmek için çok güçlü bir ekiple seçimlere katılmaktayız. Bizler insanların dili ve dini üzerinde değil. Demokrasi üzerinde politikalar yürüteceğiz. Din iman deyip milyon dolarları asla ve asla götürmeyeceğiz. Bu genel başkanımızın topluma bir vaadidir” dedi.

Roboski’de 34 yurttaşın öldürülmesini ve Hatip Dicle’nin milletvekilliği düşürülmesini kumpas olarak değerlendiren CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın “Bu ülkede bir Roboski yaşandı. Başbakanın, Başdanışmanı Yalçın Doğan diyor ki, bugüne kadar tutuklu olanlar orduya kumpas kurdu. Peki, ben şimdi Sayın Yalçın Doğan’a ve AKP’nin bütün yöneticilerine soruyorum. Hatip Dicle’ye kumpası kim kurdu. Roboski’de kumpası kim kurdu? Bunlar açıklanmadan, demokrasi ve hukukun olmadığı bir ülkede eşitlik ve adaletten bahsedilemez” dedi.

Sayın; CHP’nin Diyarbakır için hazırladığı iki Mega projenin olduğunu, projelerini aday tanıtımında açıklayacaklarını ifade ederek ”Belediye başkan adayımız Av. Ahmet Ay genç dürüst ve dinamik bir arkadaş, çok önemli iki Mega projesi var. Aday tanıtımında kendisi bu projeleri halkımıza sunacaktır. Bildiğiniz gibi bugüne kadar birileri bu ülkede kömür ve makarna politikası yürüttü. Ancak önümüzdeki yerel seçimlerde bu durum büyük oranda değişecek ve Cumhuriyet Halk Partisi bir sıçrama yaşayacaktır” diye konuştu.

chp-diyarbakir-il-baskani-muzaffer-sayim--(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.