Chp’nin adayları 22 aralık’ta kesinleşecek

Chp’nin adayları 22 aralık’ta kesinleşecek
Chp Mersin il başkanı Akar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sivil toplum örgütlerine gönderdiği mektubu okuduğu toplantıda, belediye başkan adaylarının 20 aralık’a kadar belli olacağını bildirdi

MERSİN - CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum örgütlerine gönderdiği mektubu okuduğu toplantıda, CHP’nin belediye başkan adaylarının 22 Aralık’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından kesinleşeceğini ve kamuoyuna açıklanacağını söyledi. 
CHP İl Başkanı Akar, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçe başkanları ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Tüm Türkiye’de CHP teşkilatlarında eş zamanlı olarak saat 11.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum örgütlerine gönderdiği mektubun okunacağını belirten Akar, hükümetin halktan topladığı vergileri Sayıştay denetiminden kaçırmayı yeğlediğini ve TBMM’nin denetimine tabi tutmak istemediğini öne sürdü. Akar, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun mektubunu okudu.
Kılıçdaroğlu mektubunda, ‘Bütçe Hakkı’nın demokrasilerde devletin yapacağı harcamaların kapsamı ve büyüklüğüne, bu harcamaların finansmanını sağlamak üzere vatandaşın ne kadar vergi ödeyeceğine milletin kendisinin karar vermesi anlamı taşıdığını kaydetti. Milletin bu hakkını parlamentodaki seçilmiş temsilciler aracılığıyla ‘bütçe kanunları’ çıkararak kullandığına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bu hak, vergilerin usulüne uygun olarak toplanıp toplanmadığı ile harcamaların kanunlara ve amacına uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlenmesini ve sonuçlarının parlamentoya sunulmasını da gerektirir. Parlamentoların ‘bütçe hakkı’ iktidarlar tarafından yok sayılır veya kısıtlanırsa demokrasiden, kuvvetler ayrılığından, hak ve özgürlüklerden söz edilemez” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.