CHP'NİN BÖLGE İL BAŞKANLARINDAN ‘KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI

CHP'NİN BÖLGE İL BAŞKANLARINDAN ‘KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI
Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay tartışmaları sürüyor. 24 Hasziran seçimleri sonrası İnce'nin yaptığı çağrıya Genel Merkez'den "veto" gelmişti. Bölgenin 17 ilindeki CHP’li Başkanları yaptıkları açıklama ile Genel Merkez'e destek verdi.

CHP’de genel merkezin “gündemimizde yok” diyerek kapıyı kapatmasına karşın olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP tüzüğüne göre, parti yönetiminin çağrısının olmaması durumunda, seçimli kurultay yapılabilmesi için toplam delege sayısının salt çoğunluğunun imzası gerekiyor.

Parti örgütleri de ardı ardında tavırlarını belli ederken, bir açıklama da İç Anadolu ve Doğu Anadolu illerindeki parti örgütlerinden geldi. 17 il başkanının yaptığı açıklamada, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtti.

 

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Seçim sonuçları bile kesinleşmeden kamuoyu önünde partimiz kamuoyu önünde tartışmaya açılmıştır. Birbirimize en çok kenetlenmemiz gereken, yerel seçim öncesi soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır. Küçücük çocuklarımızın, kadınlarımızın katledildiği, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini yoksullaştırdığı, topluma ait tüm değerlerin iktidar eliyle erozyona uğratıldığı bir ortamda, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hede eyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir. Ve tabiki her partili siyaset etiği çerçevesinde, tüzüğümüze uygun olarak hareket edebilir ve parti organlarına aday olabilir. Ancak bu adaylıkların doğru zamanda ve doğru zeminde olması gerekir. Aksi halde hem partimiz hem ülkemiz çok ciddi zararlar görebilir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de, partimiz için ve ülkemiz için birbirinden kıymetli iki değerdir. Sonuç olarak her birimizin tarafı bellidir; tarafımız Cumhuriyet Halk Partisi ve geleceğimizdir.

 Bugün yapılması gereken aklıselim, sağ duyulu bir şekilde davranmaktır. Hep birlikte verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinin üzerinden henüz bir kaç gün geçmişken parti içinde bir iktidar mücadelesinin tilini ateşlemek doğru değildir. Her sorumluluk sahibi partilinin yapması gereken parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp saray rejimi karşısında muhalefet blokunu bir arada tutan, partimizi kamuoyunda tartıştırmadan yerel seçimlere taşıyacak bir olgunluk içinde davranmaktır. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ülkemize, sonra partimize karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır.

 Bu anlamda aşağıda isimleri bulunan biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, bu tartışmaların kamuoyu önünde daha fazla sürdürülmemesi, tüm örgütlerimizin sağduyulu ve itidalli olmaları, birlik ve beraberliğimizi bozmadan seçim sonuçlarının bir an önce il ve ilçe örgütlerimiz ve genel merkez düzeyinde analiz edilerek mücadelemize devam edilmesi konusunda tüm örgütlerimize, üyelerimize ve yöneticilerimize çağrıda bulunuyor, mücadelenin güçlendirilerek geleceği taşınmasını temenni ediyoruz”

 

(Ağrı İl Başkanı - İbrahim ASLAN, Adıyaman İl Başkanı - Deniz ÇAKMAK, Bayburt İl Başkanı - İbrahim KALDIRIMOĞLU, Bingöl İl Başkanı - Ahmet BAZANCİR, Bitlis İl Başkanı - Metin GÜZELKAYA, Diyarbakır İl Başkanı - Mehmet SAYIN, Elazığ İl Başkanı - Zeki KAPLAN, Hakkari İl Başkanı - Aytekin KARAHANLI, Iğdır İl Başkanı - İlhan Zor, Malatya İl Başkanı -  Enver KİRAZ, Kırıkkale İl Başkanı - Onur Yüksel BOZDAĞ, Yozgat İl Başkanı - Abdullah YAŞAR, Nevşehir İl Başkanı - Kamil GÜLMEZ, Van İl Başkanı - Mehmet KURUKCU, Tunceli İl Başkanı - Şükrü KILIÇ, Erzincan İl Başkanı - İsmail URTEKİN, Erzurum İl Başkanı - Bülent OĞUZ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.