CHP’nin İftar çadırına yoğun ilgi

CHP’nin İftar çadırına yoğun ilgi
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Diyarbakır'da İftar Açtı

 

İSTANBUL'un Beşiktaş İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Av. Murat Hazinedar, Diyarbakır'da, Beşiktaş Belediyesi'nin verdiği iftar çadırında orucunu açtı. Bin kişi kapasiteli iftar çadırına vatandaşların yoğun ilgisi olurken, iftar çadırının kapasitesinin çok çok üzerinde bir katılımla iftar açıldı.

İftar saatinden önce başlayan yemek dağıtımında birçok vatandaş iftar çadırının dışına yemek taşırken, iftarın açılmasından 10 dakika sonra bile iftar çadırındaki kuyruk devam etti. İftar çadırına sığmayan vatandaşlar iftarlarını çadır kenarlarında yerlere oturarak iftarlarını açtılar.

İSTANBUL'un Beşiktaş İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Av. Murat Hazinedar, Diyarbakır'da,  Beşiktaş Belediyesi'nin verdiği bin kişilik iftar çadırında orucunu açtı. İftara CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Diyarbakır merkez DBP'li Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat da katıldı.

Ramazan Ayı'nın ilk gününden itibaren merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı'nda kurulan çadırda her gün bin kişiye iftar veren Beşiktaş Belediyesi'nin Başkanı Murat Hazinedar,  Diyarbakır'a geldi. Alkış ve tezahüratlar arasında iftar çadırına gelen Hazinedar, masalarda ezanın okunmasını bekleyen vatandaşlarla tek tek yakından ilgilendi. Bir çocuğu kucağına alıp seven Murat Hazinedar, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Hazinedar, iftarın ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve merkez Bağlar Belediyesi'nin DBP'li Başkanı Birsen Kaya Akat ile birlikte özel bir televizyonun canlı yayınlanan programına katıldı.

 

 

Başkan Murat Hazinedar,  Beşiktaş'tan Andolu'nun her yerine sevgi ve hizmet köprüsü kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Kendi değerlerimizi anlatmak için bunlar birer vesile. Şüphesiz bunlar milli, manevi ve çağdaş değerler. Bize her yer Beşiktaş,  Beşiktaş'ın yaşam kalitesini,  Beşiktaş'ın zenginliği sadece İstanbul’da değil,  Diyarbakır'da da olsun, Anadolu'nun her yerinde de olsun. Bu değerleri büyütme, el tutmadan geçiyor. El tutmanın ifadesi, ritüeli bu iftar sofralardır.  İstanbul'da sahur yaptık.  Diyarbakır'da erken iftar açacağım diye memnuniyet içerisine girdik ama İstanbul’da iftar açılmasına rağmen ben sadece su ile iftarımı açtım. Bağlar Belediye Başkanı, il başkanı Mehmet Sayın'a çok teşekkür ederim. Bu sofraları evlatlarıyla dolduran, bizlerle birlikte Beşiktaş iftar sofralarına gelen Diyarbakırlı, Bağlarlı kardeşlerime çok teşekkür ederim. Biz bu sevgiyi,  Diyarbakır'dan büyütmek zorundayız.  Türkiye'nin bu birliğe, beraberliğe ihtiyacı var, rahmet ayı Ramazan ayı da buna vesile oldu. Bana bu talimatı veren Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

CHP’nin Diyarbakır’daki iftar çadırına vatandaşların ilgisi yoğun olurken, iftar açıldıktan 1o dakika sonra dahi yemek alma kuyruğu devam etti. İftar çadırına sığmayan vatandaşların kimisi çadır etrafında yere oturarak iftarını açarken kimi vatandaşlar ise yemek yemek için kendilerine çadır alanı dışında yer bulmaya çalıştılar.

Özcan Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.