Çiçekler elde kaldı

Çiçekler elde kaldı
14 Şubat Sevgililer Gününün sembolü haline gelen kırmızı güller bu yıl çiçekçilerde ve tezgahlarda renkli görüntüler oluşturdu. Günler öncesinden bu özel güne hazırlanan ve müşteri bekleyen çiçek satıcıları ise çiçek satamamaktan yakındı.

 

 Geçen seneye oranla satışlarının azaldığını dile getiren esnaf bu konuda halktan destek beklediklerini dile getirdi.

Tüm dünyada 14 Şubat Sevgililer Günü farklı etkinliklerle kutlanırken,  Diyarbakır’daki çiçekçi esnafı iş yapamamaktan yakındı. 

"URFA YOLUNDA SATIŞLAR DAHA İYİ"

Uzun yıllardır Diyarbakır’da çiçekçilik yaptığını söyleyen Betül Çiçekçilik işletmecisi Vedat  Eren, “ Satışlarımız geçen yıla göre daha kötü bir durumda. Hiç bir beklentimiz kalmadı. Siparişler de bile geçen yıla oranla ciddi bir düşüş var. Genel olarak çiçekçilerin hepsi aynı durumda.  Diyarbakır ikiye bölünmüş durumda. Urfa yolundaki esnafların satışları iyi ancak şehrin eski yerleşim birimlerinde satışlar daha düşük” dedi.

 

"Kayapınar’da flört daha fazla olduğu için satışlar iyi”

Vizyon çiçekçiliğin sahibi Abdullah Akgül ise,  geçen yıl işlerini ve satışlarının çok iyi olduğunu  belirterek, “Çünkü çiçek maliyeti ucuzdu. Bu yıl ise İzmir’ deki seraları sel aldığı için bütün güller telef oldu. Bu nedenle üreticiler bize pahalıya mal ettiler. Pahalı gelince biz de mecbur olarak pahalı satmaya çalışıyoruz. Bu da bizim müşteri kaybımıza neden oluyor. Biz de müşteri kaybetmemek için küçük şeyler yaptık.  Mesela vazo alana yanında kalpli kutulu çikolataları hediye olarak veriyoruz. Geçen yıl yaptığımız satışlardan 8 bin TL kazanırken, bu yıl en fazla 4-5 bin lirayı bulur. Kayapınar’daki esnafın satışları daha iyi. Flört eden sevgililer Kayapınar’da daha rahat gezdiği için satışları da fazla oluyor” diye konuştu.

 

" Halkımız destek versin"

Büşra çiçekçiliğin sahibi Levent Canlı’da, " Sevgililer Günü bizim için iyi geçer diye düşünürken, işler  çok zayıf gidiyor.  Belki özel günlerde üç beş kuruş fazla kazanırız diye bekliyoruz. Çiçek sektörü gün geçtikçe zayıflıyor ve düşüyor. Bu işe sahip çıkanlar çok az kaldı. O yüzden halkımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Özcan YILDIZ/ÖZEL Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.