Çift Diploma Umudu İle Rekor Başvuru

Çift Diploma Umudu İle Rekor Başvuru
Diyarbakır’da mezunlarına hem yurt içinde hem yurt dışında geçerli olacak çift diploma imkânı sunan ve hem Türkçe hem İngilizce eğitim veren okulun bursluluk sınavına bin kişi başvurdu.

Okulun yönetim kurulu başkanı Nedim Dengiz, yoğun talep nedeniyle sınav kayıtlarının erken tamamlandığını söyledi, sonuçların birkaç gün içinde ilan edileceğini açıkladı.

Kısa Sürede Bin Kişi Başvurdu

Mezunlarına hem yurt içinde hem yurt dışında geçerli olacak çift diploma imkânı sunan ve hem Türkçe hem İngilizce eğitim veren Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları’nın bursluluk sınavına yoğun ilgi ve talep oldu. Geçen yıllara göre talep patlaması yaşanırken, okul yönetimi sınava iki gün kala başvuru kayıtlarını sonlandırmak zorunda kaldı. Çift diplomalı ve çift dilli eğitimi burslu almanın hayalini kuran öğrenciler ve velileri bu sınava büyük önem verirken, sınavın sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor. Okul yönetimi açıklama yaparak gösterilen yoğun ilgiden dolayı öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

‘Adeta Talep Patlaması Yaşandı’

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, sınav için bin kişinin başvurduğunu ve bu rakamın bölge şartlarında rekor olduğunu söyledi. Dengiz,”Önceki yılların çok üzerinde bir talep patlaması yaşandı. Bu da halkımıza verdiğimiz güvenin ve  çift diplomalı, çift dilli ve 1 sınıfta 2 öğretmenle sağladığımız eğitimin kalitesini gösteriyor. Başvuruları erken bitirmek zorunda kaldık. Sınav sonuçları en kısa zamanda açıklanacak. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.