Çiftçi mercimekten umutlu

Çiftçi mercimekten umutlu
- Diyarbakırlı çiftçiler bu yıl yağışların uzun sürmesinin verimi arttırdığını belirterek, geçen yıla kıyasla bu yıl dönüm başı ortalama 80 kilogram fazla ürün almayı beklediklerini kaydetti.

 

  Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Yeşilli köyünde ektikleri ürünlerin hasadına başlayan çiftçiler, yağışların uzun sürmesinin verimi olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Mercimekten geçen yıla oranla bu yıl dönüm başı ortalama 80 kilogramlık bir artış beklediklerini ifade eden çiftçiler, mazot fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi.

  150 dönümlük tarlalarında mercimek hasadına başlayan Ramazan Coşar, bu yıl yağışların kendileri için iyi olduğunu ifade ederek, “Mercimekler güzel geldi. Geçen yıl dönümü 200 kilogramdan kaldırdık. Bu sene de 270 ile 280 kilogram arası kaldırırız diye düşünüyoruz” dedi.

  “Mazot fiyatları yüksek olduğu için zorlanıyoruz”

  Mazot fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan Ahmet Coşar, “Mazot fiyatları yüksek olmasa emeğimizin karşılığı az çok çıkar. Fiyatı yüksek olduğu için zorlanıyoruz. Çiftçiler genel olarak bu konuda zorlanıyor. İlaçlaması, biçmesi, eve götürene kadar komple mazotla çalışıyoruz. Bu yüzden emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Aldığımızı mazota veriyoruz. Bu sene mercimek bizi sevindirdi. Mercimeklerin arasında çıkan otlar verimi biraz düşürdü ama Allah’a şükürler olsun yine de verimli bir dönem oldu” diye konuştu.(iHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.