Çiftçilere 23 ton organik gübre desteği

Çiftçilere 23 ton organik gübre desteği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice ilçesinde organik tarımın gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla yürüttüğü Lice Organik Tarım Projesi kapsamında çiftçilere 23 ton solucan gübresi dağıttı.

 

 

  Organik tarımın yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Organik Tarım Projesi kapsamında çiftçilere destek vermeye devam ediyor. İlçede 150 dekarlık alanda organik domates, patlıcan, salatalık, biber, bamya ve fasulye türünde sebze üretimi için tohum dağıtan Büyükşehir Belediyesi, tohumların fide halini almasıyla birlikte çiftçilere solucan gübresi dağıtarak ürünlerin tamamıyla doğal yetişmesini sağlıyor.

  75 çiftçiye verildi

  Lice ilçesinde çiftçilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 75 çiftçiye 23 ton solucan gübresi dağıttı. Çiftçiler, gübreyi traktörlere yükleyerek oluşturdukları bahçelere taşıdı. Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere verdiği gübre desteği devam edecek.

  10 bin meyve fidanı dağıtılacak

  Büyükşehir Belediyesi, ayrıcı Lice’de organik tarımın 2’inci etabı çalışmaları çerçevesinde çiftçilere ceviz, badem ve kiraz türünde 10 bin adet meyve fidanı dağıtacak ve ardından fidanların dikimi gerçekleştirilecek. 350 dekar alanda dikilecek olan fidanlardan 36 adet toplu bahçe tesisi kurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.