Çiftçilerin eylemi 3. gününde

Çiftçilerin eylemi 3. gününde
Çiftçilerin, Mardin’in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde yol kapatma eylemi 3. gününde de devam etti. Çiftçiler, bugün Kızıltepe Ceylanpınar, Nusaybin Kızıltepe ve Mardin Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı.

MARDİN - Çiftçilerin, Mardin’in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde yol kapatma eylemi 3. gününde de devam etti. Çiftçiler, bugün Kızıltepe Ceylanpınar, Nusaybin Kızıltepe ve Mardin Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı.
Mardin'in Derik ilçesinde toplanan bir grup çiftçi, Kızıltepe, Viranşehir ve Ceylanpınar karayolunu trafiğe kapattı.

ciftci-2-001.jpg

Önceki gün 7 saat süren eylemden sonra güvenlik güçleri, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su kullanarak grubu dağıtmaya çalışmış, çıkan olaylarda bir market zincirine ait TIR ateşe verilmişti. Bugün sabah saatlerine toplanan çiftçiler, Kızıltepe Ceylanpınar, Nusaybin Kızıltepe ve Mardin Kızıltepe karayolunu trafiğe kapatarak, taleplerinin yerine getirilmesini istedi. 
Grubun eylem yaptığı yerde geniş güvenlik önlemi oluşturulurken, trafik ekipleri, Kızıltepe istikametinden Viranşehir istikametine gitmek isteyen araçları, Ceylanpınar karayolu üzerinden Viranşehir’e yönlendirdi. 
Eylemin devam ettiği yollarda kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.