Çiftçioğlu ve Kuzu aileleri BDP'ye katıldı

Çiftçioğlu ve Kuzu aileleri BDP'ye katıldı
Diyarbakır'da yıllardır AKP'ye oy veren Çiftçioğlu ve Kuzu aileleri, BDP'ye geçti.

Diyarbakır - Diyarbakır'da yıllardır AKP'ye oy veren Çiftçioğlu ve Kuzu aileleri, BDP'ye geçti. "Biz şu ana kadar yanlış yoldaydık. Şimdi ise partimizi tanıdık ve buranın bizim evimiz olduğunu anladık" diyerek BDP'ye geçen Çiftçioğlu ailesinden Hacı Çitçioğlu ile Kuzu aileleri üyelerine rozetlerini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak ve BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt birlikte taktı. 

BDP Diyarbakır İl Örgütü binasında düzenlenen törenle Çiftçioğlu ve Kuzu aileleri AKP'den BDP'ye geçti. Parti binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle yıllardır AKP'ye oy veren ailelere BDP rozeti takıldı. Törene Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün yanı sıra çok sayıda parti yöneticisi de katıldı. Törende ilk olarak konuşan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, Kürt halkı olarak özgürlük mücadelesi yolunda yürümeye devam edeceklerini belirterek, "AKP hükümeti süreci askıya almış durumda eğer biz birlik ve beraberlik içinde olursak, barış ve demokraside ısrarcı olursak hükümet bu süreçten kaçamayacaktır" dedi. Kürt halkının 200 yıldır kesintisiz olarak şekilde mücadele ettiğine değinerek, Osmanlı'nın son döneminde merkezi tek kimliğin Kürtlere dayatıldığını aktardı. Bu dayatılmalara itiraz eden Kürtlerin topraklarından göç ettirildiğinin altını çizen Kışanak, "Bugün ise birlik ve beraberlik günüdür" diye belirtti. 

Kışanak'ın ardından konuşan Çiftçioğlu ailesinden Hacı Çitçioğlu ise "Biz şu ana kadar yanlış yoldaydık. Şimdi ise partimizi tanıdık ve buranın bizim evimiz olduğunu anladık" dedi. 

Konuşmaların ardından Çiftçioğlu ve Kuzu ailelerine, Kışanak ve Zümrüt tarafından BDP rozetleri takıldı.

bdptransfer-2.jpg

bdptransfer-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.