Cilde ilaç gibi gelen doğal tarifler

Cilde ilaç gibi gelen doğal tarifler
Cilt problemleri yaşıyorsanız evinizde doğal malzemelerle hazırlayacağınız bu tarifler kurtarıcınız olabilir.

Ciltte ortaya çıkan problemlere karşı, doğal tarifler ilaç gibi etki gösteriyor. Uzmanlar, portakal, yoğurt ve ayva çekirdeği gibi malzemelerle hazırlanan doğal kürlerin lekeleri gidererek, güzelleştirdiğini söylüyor.

Hazır gıdalar, soğuk havalar ve ilerleyen yaşla birlikte ciltte ortaya çıkan sorunlar kaçınılmaz oluyor. Uzmanlar, evde yapılacak pratik tariflerin leke, sivilce ve yıpranmalara karşı etkili olacağını ifade ediyor.

İşte cilde ilaç gibi gelen 5 kür tarifi:

Yoğurt kürü

Yoğurtta bulunan laktik asidin beyazlatıcı etkisi vardır. Yoğurt aynı zamanda sivilcelerin neden olduğu tahrişi gidererek kızarıklıkların azaltılmasına yardımcı olur. Bir miktar yoğurda 4-5 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı kadar toz yulaf ezmesi ekleyin. Cildinizde 15 dakika bekleyin. Bu maskeyi lekeler azalana, sivilceler iyileşene kadar her gün yapabilirsiniz.

Ayva çekirdeği kürü

 

2 yemek kaşığı ayva çekirdeğini kaynatıp süzün. Bu suyu sabah-akşam yüz yıkama suyu olarak kullanın.

 

Portakal kürü

 

C vitamini elastin ve kolajen üretimini artırarak sivilce sonrası leke ve yaralar oluşmasını önler. Maskenin beyazlatıcı etkisinin daha güçlü olmasını isterseniz çeyrek bardak portakal suyunu 1 tatlı kaşığı kadar zerdeçalla karıştırın. 20 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık su ile yıkayın. Haftada 2 kez uygulanabilir.

Limon kürü

 

C vitamini zengini limon asitli yapısıyla lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Limonu bir parça pamukla direkt lekelerin üzerine sürebilirsiniz. Tamamen kurumasını bekledikten sonra suyla durulayın.

 

Karbonat kürü

 

1 tatlı kaşığı karbonat ile 2 tatlı kaşığı suyu karıştırın. Yüzünüze sürün ve 5 dakika bekleyip, durulayın. Sivilcelere uygulamayın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.