CİLDİNİZ İÇİN DOĞAL VE EKONOMİK BİR ÇÖZÜM

CİLDİNİZ İÇİN DOĞAL VE EKONOMİK BİR ÇÖZÜM
 Özel Haber
Cilt bakımı için pahalı ürünlere para harcamak istemeyenler için harika bir haberimiz var. Artık cildinizi yaz kış korumanın ve gençleştirmenin doğal bir yolu var:...

TİGRİS HABER - kahve maskesi! Kahve, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildi serbest radikallerden korurken, aynı zamanda gençleşmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca, minik kahve granülleri sayesinde cildinizde bir peeling etkisi yaratarak ölü derilerden arınmanızı ve daha pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Bir yemek kaşığı Türk kahvesine birkaç damla soda ekleyip karıştırdıktan sonra macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonrasında bu karışımı dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın ve on dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Böylece tertemiz ve tazelenmiş bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bir başka Türk kahvesi maskesi için, yaklaşık bir tatlı kaşığı kahve telvesi ile birkaç damla limon suyunu karıştırıp içine bir yemek kaşığı süt ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı yüzünüze masaj yaparak uygulayın, beş dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayıp kurutabilirsiniz, vitamin ve protein dolu maskenin etkilerini yüzünüzde hemen göreceksiniz.

Düzenli olarak uygulandığında, kahve telvesi maskesi sivilce oluşumunu engellemeye ve siyah noktaları önlemeye de yardımcı olur. Ayrıca cildin nem seviyesini düzenler, gözaltı şişliklerini ve mor halkalarını azaltmada etkilidir.

Ancak dikkat!

Kahve telvesiyle yapılan peelinglerin her gün uygulanması cildin tahriş olmasına ve esnekliğini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle kuru cilde sahip olanlar haftada bir, yağlı veya karma ciltleri olanlar ise haftada iki gün kahve telvesi peelingi yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.