Cin: Çalışmalarımıza başlayacağız

Cin: Çalışmalarımıza başlayacağız
"KCK" ana davasından yargılanan ve önceki gün tahliye edilen Viranşehir eski Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Seçimleri kazanmak için partimiz hangi şehirde hangi ilçede çalışmamızı isterse biz yarından itibaren bu çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

DİYARBAKIR - Türkiye genelinde 14 Nisan 2009'da startı verilen ve içerinde DEP Milletvekili Hatip Dicle ve belediye başkanlarının da bulunduğu 94'ü tutuklu 180 Kürt siyasetçinin yargılandığı "KCK" ana davasının önceki gün görülen 61'inci duruşmasında Viranşehir eski Belediye Başkanı Emrullah Cin ile avukat Siracettin Irmak tahliye edildi. 4 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan Cin, "KCK" davalarının suni dava olduğunu belirterek, toplumsal barışın sağlanması için birbiriyle savaşan tarafların barışması gerektiğini söyledi.

"Eğer barış ortamından bahsetmek istiyorsak, ÖYM'ler ve TMK kaldırılmadır” diyen Cin, şunları kaydetti:

“ÖYM'ler öncesindeki Sıkıyönetim Mahkemeleri ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) gibi Kürdistan'da muhalif kesimlere karşı kurulan mahkemelerdir. Bu mahkemeler olağan olmayan mahkemelerdir. Ve evrensel hukuka da uygun değildir. ÖYM'ler, DGM'leri aratır duruma getirdi. Bundan dolayı da bu durumdan mağdur olan birçok arkadaşımız var. Yıllardır dört duvar arasında kalan arkadaşlarımız genç yaşta çürüdüler. Eğer bunun telafisi olacaksa o zaman bu mahkemeler tamamen kaldırılmalı ve bir an önce tüm arkadaşlarımız serbest bırakılmalı.”

Seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cin, seçimlerde aday olmaktan çok özgür bir birey olarak halkının mücadelesine katkı sunmaya hazır olduğunu kaydetti. 10 yıl Viranşehir belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Cin, “Olumlu ve olumsuz yönleriyle bu görevimizi yaptık. Partimizin programını yerine getirdik. Eksikler olmuşsa da bu eksiklikler bizim yetmezliklerimizdir. Ama bundan sonra da partimizin saflarında yer alacağım. Seçimleri kazanmak için partimiz hangi şehirde hangi ilçede çalışmamızı isterse biz yarından itibaren bu çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.