Çınar ağaçları el örgüsü işlemelerle süslendi

Çınar ağaçları el örgüsü işlemelerle süslendi
Çınar ağaçları el örgüsü işlemelerle süslendi

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Şube Müdürlüğü, Gevran caddesinde bulunan çınar ağaçlarının gövdesini, el örgüsü motiflerle süsledi. Büyükşehir belediyesine İŞKUR’dan alınan çalışanlarca yapılan bu çalışma Diyarbakır’da bir ilk olma özelliğiyle dikkat çekti.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Şube Müdürlüğüne bağlı çalışanlar, Diyarbakır’da bir ilke imza attılar.  Park Bahçelere bağlı görevlilerden çalışma hakkında edindiğimiz bilgiler şöyle: “Ağaç giydirme sanatı, Diyarbakır’da yapılan ilk çalışma. Çınar ağaçlarının gövdelerine yaklaşık 1.5 metrelik el örgüleriyle ağaçları giydiriyoruz. Bu çalışmayla kentimize görsellik katmayı ve çevre bilincinin geliştirilmesi açısından bir farkındalık yaratmayı amaçladık.  Değişiklik bir çalışma oldu ve vatandaşların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bu el örgüleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından dışarıdan 5 kadına ördürüldü. İŞKUR’dan işe alınan çalışanlar tarafından ise Gevran caddesinde bulunan ağaçlara el örgüsü giydirmeler yapıldı. Bu çalışma, Park Bahçe Şube Müdürlüğünün bir çalışmasıdır.”

 

Kent yaşamında çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sunması amaçlanan, ağaç giydirme etkinliğini, Gevran caddesinde bulunan vatandaşlar meraklı gözlerle izlediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.