Çınar saldırısında iki tutuklama

Çınar saldırısında iki tutuklama
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir polisin şehit olduğu, bir sivilin de öldüğü saldırıya karıştıkları iddiasıyla yakalanarak mahkemeye çıkarılan iki kişi tutuklandı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Çarşamba gününün akşamında devriye görevi yapan polis ekibine gerçekleştirilen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar şehit olmuş, Osman Caran adındaki vatandaş da yaşamını yitirmişti. Saldırıda bir vatandaş da yaralanmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çınar İlçesi'nde devriye görevi sırasında vatandaşlarla bir arada bulunan polis ekiplerine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar ve ilçede yaşayanlardan Osman Caran'ın şehit edildiği belirtildi. Açıklamada bir vatandaşın da yaralandığı olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, A.T. ve C.K. adlı kişilerin yakalandığı belirtildi. İki şüphelinin kimliklerinin Bismil İlçesi'nde yakalanan bir araçtaki inceleme sırasında tespit edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Menfur saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalanabilmesi için yürütülen çalışmalarda, Bismil ilçesinde ele geçirilen 21 (Diyarbakır) plaka sayılı bir otomobil üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu eyleme katıldıkları ve eylemi gerçekleştiren şahıs-şahıslar ile ilişki ve irtibat içerisinde oldukları tespit edilen A.T. ve C.K., yapılan operasyonla Çınar ilçesinde yakalandı. Mahkemeye çıkarılan iki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.