Çınar'da, bin 200 oya karşılık 2 milyon rüşvet iddiası!

Çınar'da, bin 200 oya karşılık 2 milyon rüşvet iddiası!
 Özel Haber
Sosyal medya platformunda paylaşımda bulunan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, kalemle kâğıda alınan ve altında AK Parti Belediye Başkan adayı Davut Arzu ile köy muhtarları ve imamlarının imzasının bulunduğu bir sözleşme yayınladı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Sosyal medya platformunda paylaşımda bulunan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, kalemle kâğıda alınan ve altında AK Parti Belediye Başkan adayı Davut Arzu ile köy muhtarları ve imamlarının imzasının bulunduğu bir sözleşme yayınlayarak, 4 köyden toplamda bin 200 oy çıkması halinde, köy muhtarlarına 2 milyon lira verileceği iddiasını paylaştı.

cinarda-oy-karsiligi-rusvet-3.jpeg

30 Mart tarihinde twiter hesabından yaptığı paylaşımda, ıslak imzalı ve "Sözleşmedir" başlıklı bir yazı paylaşan Mehmet Şirin Gürbüz adlı kullanıcı, "AKP Çınar Belediye Başkan adayı Davut Arzu, altına imza attığın bu rüşvet belgesi neye hizmet ettiğinizi açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Ama bunu bilin Çınar halkı size geçit vermeyecek. Halkımızın oyu satılık değildir. Kendilerine güveni olmayan Kürt halkında karşılığı olmayan sizlerin bu tür yollarla halkımızın iradesini kıramazsınız. Çınar AKP adayı Davut Arzu imzaladığın bu sözleşmenin cevabını sandıkta alacaksınız" şeklinde paylaşımda bulunduğu görüldü.

cinarda-oy-karsiligi-rusvet-1.jpeg

Köylerin isimleri, köy muhtarlarının isimleri ve AK Parti Çınar adayı Davut Arzu isimlerinin yazılıp imzalandığı görülen belge niteliğindeki yazıda, söz konusu aynı köylerin imamlarına bir miktar paranın da kapora olarak verildiği belirtiliyor. Bazı köy isimleri ve köy imamlarının isimlerinin okunmadığı belgede, söz konusu köylerde, seçim sonrası bin 200 oy çıkması halinde 2 milyon liranın söz konusu köy muhtarlarına verileceği, bin 200 oy çıkmaması halinde ise kapora niteliğindeki paranın Davut Arzu'ya iade edileceği imzalı belgede belirtildiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.